-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 01

Klaipėdos savivaldybėje – dar vienas mero pažįstamo sūnus

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko vadovaujamoje savivaldybėje pradėjo dirbti dar vienas jo pažįstamo sūnus – uostamiesčio vadovo ir jo pavaduotojų viešaisiais ryšiais jau tris dienas rūpinasi „Balticum“ televizijos programų direktoriaus ir šiųmečio Klaipėdos pilies džiazo festivalio vedėjo Vlado Straupo sūnus Audrius, rašo dienraštis „Klaipėda“.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

23 metų vaikinas yra baigęs teisės studijas, tačiau tikino, jog turi patirties ir viešųjų ryšių srityje. „Ankstesnis mano darbas sąlyginai buvo susijęs su viešaisiais ryšiais. Be to, per džiazo festivalį dabartiniam merui stipriai padėdavau tais reikalais“, – tikino A.Straupas.

Oficialiai jis įdarbintas Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiuoju specialistu. Vaikinas netapo valstybės tarnautoju – jis dirbs pagal darbo sutartį, todėl į šias pareigas priimtas be konkurso.

„Mane pakvietė meras“, – neslėpė A.Straupas. Tačiau jis tvirtino, kad jo tėvo ir V.Grubliausko draugystė negalėjo turėti įtakos mero pasirinkimui. „Meras pats sprendžia, kokį žmogų rinktis. Nemanau, kad ryšiai turi didelę reikšmę“, – dėstė naujasis savivaldybės darbuotojas.

„V.Straupą pažįstu, tačiau sąsajų, kad bendražygystės šviesoje atsirado kokie nors sprendimai ar veiksmai, tikrai nėra“, – tvirtino V.Grubliauskas. Jis pabrėžė, jog su V.Straupu bendražygiais buvo tik tada, kai dainavo berniukų chore „Gintarėlis“.

„Balticum“ televizija, kurios vienas savininkų yra V.Straupas, ne vienerius metus remia Klaipėdos pilies džiazo festivalį.

Klaipėdos meras tvirtino, kad A.Straupas dirba savivaldybės administracijoje, o ne mero komandoje. Administracija esą jį pažįsta ir vertina. Tačiau V.Grubliauskas tiksliai neįvardijo, ar pats A.Straupą pakvietė dirbti. „Be abejo, buvau su juo susitikęs, kai supratau, kad jis yra vienas iš pretendentų dirbti Viešųjų ryšių skyriuje. Tačiau mano rekomendacijos priimti žmogų dirbti administracijoje nėra reikalingos“, – teigė V.Grubliauskas.

Meras tvirtino, jog jam imponuoja A.Straupo potencialas, kompetencija, imlumas, ambicingumas.

„Kalbant apie Audrių, nežinau, kokios reikia fantazijos ir įžvalgumo, kad kas nors pamatytų protekcionizmą. Tokiems dalykams esu skeptiškas. Žmogaus vertinimas pagal pavardę yra klaida, kurios stengiuosi nedaryti ir kitiems tai rekomenduoju“, – dėstė V.Grubliauskas.

Jis prisiminė, jog ažiotažas buvo kilęs, kai meras savo patarėju pasirinko Simoną Gentvilą, kuris yra V.Grubliausko bendražygio Eugenijaus Gentvilo sūnus. Tačiau esą S.Gentvilas jau sugebėjo įrodyti, jog mero pasirinkimas buvo geras, nes jo patarėjas yra iniciatyvus ir kompetentingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius