Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Darbo metu girtavęs Klaipėdos savivaldybės tarnautojas Kęstutis Vaitiekūnas: „Man labai nesmagu“

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės įsakymu administracijoje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Teritorijų planavimo poskyrio vedėjo Kęstučio Vaitiekūno tarnybinio nusižengimo.
K.Vaitiekūnas pasiprašė atleidžiamas iš darbo.
K.Vaitiekūnas pasiprašė atleidžiamas iš darbo. / 15min.lt nuotr.

Gegužės 25 d. administracijos direktorę, išvykusią į mokymus, pavadavo administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Kitą dieną V.Karmanovas J.Simonavičiūtei įteikė raštą dėl  galimo tarnybinio nusižengimo.

Rašte pranešama, kad gegužės 25 d., įtaręs, jog Urbanistinės plėtros departamento Architektūros ir planavimo skyriaus Teritorijų planavimo poskyrio vedėjas Kęstutis Vaitiekūnas yra neblaivus, V.Karmanovas kreipėsi į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir pranešė apie galimą administracinį teisės pažeidimą.

Apie 16 val. į savivaldybę atvykusiems pareigūnams K.Vaitiekūnas paaiškino, kad išgėrė 100 g brendžio. Tiksliam girtumo laipsniui nustatyti K.Vaitiekūnas buvo pristatytas į 1-ąjį policijos komisariatą. Ketvirtadienį iš policijos gautas pranešimas apie tai, jog K.Vaitiekūnui gegužės 25 d. nustatytas 1,95 promilės girtumas. Administracijos direktorės įsakymu pradėtas tyrimas dėl tarnybinio nusižengimo.

Tai jau ne pirmas atvejas, kai K.Vaitiekūnui tenka aiškintis savivladybės vadovams. Pernai metais gegužės 27 d. K.Vaitiekūnui  buvo skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas dėl netinkamo darbų vykdymo ir vėlavimo atlikti užduotis. 2009-aisiais birželio 1 d. jam buvo skirtas dar vienas papeikimas dėl tos pačios priežasties. Šiemet sausį Valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisija pasiūlė K.Vaitiekūną perkelti į žemesnes pareigas ir rekomendavo tobulinti kvalifikaciją. Administracijos direktoriaus įsakymas perkelti tarnautoją į žemesnes pareigas galioja iki š. m. liepos 1 d.

Papildyta 12.55 val.: Pakalbintas dėl susiklosčiusios situacijos K.Vaitiekūnas sunkiai rinko žodžius ir teisinosi, kad darbo pabaigoje su draugais paminėjo savo gimtadienį, kuris buvo gegužės 24 d. „Savivaldybės kavinėje darbo dienos pabaigoje šiek tiek išgėrėm su draugais, nes buvo mano gimtadienis", – pasakojo valdininkas. Jis tikino, kad jaučiasi nesmagiai, kad suteršė įstaigos reputaciją, tačiau darbo savo noru neapleidžia: „Labai išgyvenu, man labai nesmagu. Įstaigos reputacija sugedo. Nežinau, kokios procedūros atliekamos, kaip ten bus vykdoma (dėl ateleidimo iš pareigų, – red. past.). Jei bus priimtas sprendimas atleisti, ieškosiu kito darbo." Paklaustas dėl anksčiau jam skirtų nuobaudų, valdininkas nesiteisino: „Nuobaudos yra nuobaudos, ką čia komentuoti.“

Klaipėdos m. savivaldybės teisės ir personalo skyriaus juristai įžvelgia teisinį pagrindą atleisti tarnautoją iš pareigų. Nustatytas faktas, kad darbuotojas tarnybos metu yra neblaivus ar apsvaigęs nuo kitų medžiagų, laikomas šiurkščiu tarnybiniu nusižengimu ir už tai gali būti skiriama griežčiausia tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų.

Papildyta 15.07 val.: Kaip pranešė Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius, buvo gautas K.Vaitiekūno atsistatydinimo iš pareigų savo noru raštas, adresuotas administracijos direktorei J.Simonavičiūtei. Pati vadovė pareiškimo dar nematė, kadangi šiuo metu vyksta Tarybos posėdis.

Papildyta 17.05 val.: Ketvirtadienį vykusio miesto tarybos posėdžio pertraukos metu J.Simonavičiūtė nedelsdama parašė rezoliuciją dėl K.Vaitiekūno atleidimo iš pareigų nuo gegužės 30 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius