Senamiesčio gatvelių švenčių tradiciją šį sekmadienį užbaigė Kepėjų gatvės šventė, kurioje netrūko ne tik maloniai kvepiančių šviežių pyragų ir bandelių, bet ir kaimiško sūrio. Jau nuo Turgaus gatvės nosį maloniai kuteno kepamų gardumynų kvapas, kviesdamas apsilankyti Kepėjų, Jono ir Pasiuntinių gatvių sankryžoje esančiame skverelyje.
Klaipėdiečiai ir miesto svečiai noriai pirko ir vietoje skanavo kepinius, sudarydami ilgas eiles prie prekystalių. Labiausia miestiečius traukė švieži sausainiai ir pyragai. Per pirmąsias kelias švenės valandas kepimo formos ir padėklai buvo beveik ištuštėję, tad senamiesčio verslininkai turėjo skubėti juos papildyti. Buvo norinčiųjų paskanauti ir ūkininkų pagaminto sūrio, medaus, natūralaus pieno bei „kiškio pyrago“, įdaryto žuvimi ir mėsa. Susirinkusiuosius linksmino kapela „Akmenėliai“.
Nuo lietaus pasislėpęs po prekybine pavėsine, šiaurietiška duonele prekiavo žinomas virtuvės meistras Linas Samėnas. Saldokos duonos gabalas pirkėjams kainavo apie 10 litų. Tamsios spalvos, gausią grūdų duonelę iškepęs naktį, virtuvės šefas rekomendavo ragauti su paštetu, sviestu ar mėsa. Norintieji taip pat galėjo įsigyti žinomo virėjo „Virtuvės knygą“ bei gauti autografą.
Kad kramsnoti kepinius nebūtų sprangu, šventės dalyviai galėjo pasigardžiuoti šviežia žolelių arbata ir jūreivių grogu – šiltu ir kvapniu, alkoholio turinčiu gėrimu.
Praėjusius du savaitgalius miestiečiai aplankė Žvejų ir Mėsininkų gatvių šventes. Tikėtina, jog tokios senamiesčio gatvelių šventės, itin populiarios užsienio šalyse, taps tradicinės ir Klaipėdoje.