-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

Klaipėdos universitetas nuo šiol turės savo absolventų klubą

2010 metų sausio 1 dieną Klaipėdos universitetui sukakus 19 metų ir pradėjus šiai alma mater skaičiuoti savo gyvavimo dvidešimtmetį, jos absolventai įkūrė klubą ir kviečia visus, kažkada studijavusius Klaipėdos universitete, prisijungti.
Universiteto miestelyje įsikurs dar daugiau fakultetų, bus statomi nauji bendrabučiai.
Klaipėdos universiteto studentai baigę studijas galės tapti absolventų klubo nariais. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nors Klaipėdos universiteto absolventai į klubą „KU Alumni“ susibūrė ne pačiu ekonomiškai palankiausiu Lietuvai metu, tačiau klubo steigėjai neslepia savo entuziazmo ne tik burtis ir palaikyti tarpusavio ryšius, bet ir vienaip ar kitaip paremti savo universitetą.

„Asociacija Klaipėdos universiteto absolventų klubas “KU Alumni„ jungs Klaipėdos universiteto absolventus, kurie džiaugiasi turėję galimybę studijuoti šiame universitete ir vis dar jaučia tvirtą ryšį su universitetu – tai pagrindinė šio klubo steigimo idėja. Sieksime, kad Klaipėdos universiteto absolventai galėtų kasmet susirinkti ir pasidalinti savo įspūdžiais apie studijų laikotarpį, atnaujinti ar sustiprinti buvusius tarpusavio ryšius, – pasakojo klubo prezidentas Darius Rekis, – Žinoma ieškosime galimybių paremti ir patį Klaipėdos universitetą, juk čia įgijome tai, kuo kiekvienas, studijavęs šioje alma mater gyvena iki šiol. Mes ne tik studijavome po Klaipėdos universiteto raudonų čerpių stogais, mes čia suradome draugus, kai kas galbūt net savo antrąją pusę, mes čia kūrėme ir formavomės patys, kiekvienas čia palikome dalelę savęs, tad sunku būtų tiesiog išbraukti iš savo gyvenimo šį laikotarpį tarsi jo nė nebūtų buvę.“

KU nuotr./Klaipėdos universitete įkurtas absolventų klubas.
KU nuotr./Klaipėdos universitete įkurtas absolventų klubas.

Pasak buvusio studento Edagro Vaškaičio, toks klubas jau seniai buvo reikalingas Klaipėdos universitetui. Baigus studijas ryšys tarp buvusių studentų ir universiteto dažniausiai nutrūksta. Dabar ši situacija pasikeis, nes universiteto absolventai prisijungę prie klubo veiklos ir toliau palaikys ryšį su universitetu.

„Numatome bendradarbiavimą su universiteto administracija įvairiais KU ir jo studentams aktualiais klausimais, stengsimės rasti sprendimus universiteto bendruomenės problemoms spręsti. Kadangi KU ir visi jo esami bei buvę studentai yra viena didelė šeima, todėl pirmiausia kaupsime kiek įmanoma didesnę visų šios šeimos narių kontaktų duomenų bazę“, – dėstė būsimus klubo planus Edgaras Vaškaitis.

Visi norintys prisijungti prie „KU Alumni“ ar paremti Klaipėdos universitetą kviečiami plačiau su organizacija susipažinti interneto svetainėje www.kualumni.dar.lt ar kreiptis elektroniniu paštu klaipedosuniversitetas.alumni@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius