-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Klaipėdos uoste pasirašyta rekordinės vertės sutartis

Trečiadienį tarp Uosto direkcijos ir olandų įmonės Van Oord Dredging and Marine Contractors BV buvo pasirašyta ir užregistruota sutartis dėl objekto „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivybos kanalo gilinimas ir platinimas“.
Uostas
Uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Minėtos įmonės pasiūlymas pasirinktas iš 6 pasiūlymų, kuriuos pateikė užsienio kompanijos. Darbų vertė – 129,5 mln. Lt., trukmė – 12 mėn.

Uosto laivybos kanalo gilinimo ir platinimo projektas yra ypač svarbus Klaipėdos uostui. Jį įgyvendinus uosto plotis padidės iki 150 m (šiuo metu yra 120 m), o gylis atitinkamai iki 14,5 m (šiuo metu yra 13–13,5 m).

Todėl padidės didžiųjų laivų plaukimo ir manevravimo uoste saugumas bei paties uosto konkurencingumas ir pralaidumas kaimyninių uostų atžvilgiu. Pasiekus tokius uosto laivybos kanalo parametrus, bus sudarytos sąlygos priimti didesnio ilgio ir pločio postpanamax laivus, kurių ilgis siekia 300–310 m, o plotis – 40 m.

Projektą planuojama įgyvendinti 2011–2012 m., panaudojant ES paramos lėšas.

„Verta atkreipti dėmesį, kad ši sutartis yra rekordininkė netgi keliais aspektais: pirma – savo verte tai yra pati didžiausia Uosto direkcijos pasirašyta ir galiojanti sutartis šiuo metu, antra – tai yra didžiausios apimties ir vertės gilinimo sutartis per visą uosto istoriją, trečia – didžiausia pagal finansines apimtis sutartis per visą uosto istoriją, ketvirta – ši sutartis taip pat bus didžiausios vertės sutartis, kuri bus įgyvendinama naudojant Europos Sąjungos lėšas. Džiugu dar ir dėl to, kad sėkmingai pasirašėme sutartį ir turime rangovą likus 16 dienų iki paraiškos ES finansavimui pateikimo. Kaip žinia, paraiškos pateikimo data yra spalio 28 d., o vienas iš privalomų jos komponentų yra pasirašyta ir galiojanti rangos sutartis“, – teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Remiantis pasirašyta sutartimi, orientacinis kasamo grunto kiekis per pirmą darbų etapą – 3 859 800 kubinių metrų. Numatomų iškelti riedulių orientacinis kiekis: nuo 0,8 iki 1,5 m diametro – 440 vnt., didesnio negu 1,5 m diametro – 57 vnt.

Per antrą darbų etapą orientacinis kasamo grunto kiekis – 655 200 kubinių, o numatomų iškelti riedulių orientacinis kiekis: nuo 0,8 iki 1,5 m diametro – 50 vnt., didesnio negu 1,5 m diametro 1,5 m – 8 vnt.

Pagal šią sutartį kasamo grunto įkainis – 28,68 Lt už 1 kubinį metrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius