Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 11

Klaipėdos valdininko byloje – nauji įtarimai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus galimai nusikalstamų veikų.
Alfonsas Šimkus
Alfonsas Šimkus / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Alfonsas Šimkus

Šioje byloje kaltinimai dėl galimo savo žinioje turėto svetimo turto iššvaistymo, padėjimo piktnaudžiauti tarnyba, dokumentų suklastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo pareikšti naujiems įtariamiesiems – UAB „Klaipėdos apdaila“ generaliniam direktoriui ir UAB „Klaipėdos apdaila“ vyriausiajam mechanikui. Be to, šiuose nusikalstamų veikų epizoduose kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti ir A.Šimkui.

Įtariama, kad jis, būdamas valstybės tarnautojas ir siekdamas asmeninės naudos, t. y. norėdamas išvengti išlaidų už detales savo asmeniniam automobiliui Volvo S60, įkalbėjo UAB „Klaipėdos apdaila“ vadovą sumokėti bendrovės lėšomis. Pastarasis tai padaryti sutiko ir, siekdamas nuslėpti UAB „Klaipėdos apdaila“ turto išvaistymo faktus, nurodė jam pavaldžiam UAB „Klaipėdos apdaila“ darbuotojui suklastoti dokumentus, esą valdininko. automobiliui už beveik 8 tūkstančius litų įsigytos detalės buvo panaudotos UAB „Klaipėdos apdaila“ reikmėms.

Šie nusikalstamų veikų epizodai buvo išskirti į atskirą ikiteisminį tyrimą ir š. m. lapkričio 10 d. byla su kaltinamąja išvada perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai ir STT Klaipėdos valdybos pareigūnai toliau tęsia tyrimą dėl galimo daugiau kaip 300 tūkst. Lt vertės kyšio A.Šimkui – jam perduoto automobilio „Volvo S60“, buitinės technikos, taip pat buvusio valdininko asmeninio buto remonto aplinkybių.

Tyrimas yra didelės apimties, suskirstytas į daug epizodų, todėl jį planuojama baigti ir perduoti teismui tik kitų metų pradžioje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius