Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Klaipėdos viešajame transporte – nauji maršrutai

Klaipėdos viešąjį transportą netrukus papildys nauji maršrutai.
Vasario 16-ąją Klaipėdoje autobusai kursuos kitaip nei įprasta.
Pagerės susisiekimas tarp miesto ir jo pakraščių. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Jau nuo pirmadienio pradės kursuoti autobusai į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) bei rajone esantį „Ermitažą“. Į šias vietas ir atgal keleiviai bus vežami iš „Šilo stotelės“, esančios netoli  „Akropolio“.

Pasak „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovo Gintaro Neniškio, keleiviai galės pasinaudoti tais pačiais bilietais, kurie ir dabar yra naudojami uostamiestyje. Kol kas maršrutai nebus dažni: į LEZ viešasis transportas važiuos 6 kartus, į „Ermitažą“ – 9.

Teigiama, kad, plečiantis pramoninei zonai, ryškėjo poreikis užtikrinti jos dirbančiųjų susisiekimą su miesto centru. Tačiau Klaipėdos transporto organizatoriams tai buvo rimtas finansinis iššūkis: planuojamos gauti pajamos už bilietus pagal skaičiavimus negalėjo padengti ridos sąnaudų.

Po derybų su maršrutais suinteresuotomis įmonėmis pasiekta, kad didžiąją ridos sąnaudų dalį apmokės jos. Tad papildomi maršrutai neguls našta miesto transporto sistemai ir neįtakos bilietų kainos.

Kiek vėliau planuojama įvesti dar du naujus maršrutus į priemiesčius – Karklę bei Žaliąjį slėnį.

Tokį sprendimą pavyko priimti ir pradėti įgyvendinti po ilgų derybų tarp Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių. Šiame etape jau yra paskelbtas šių maršrutų aptarnavimo konkursas. Vežėjai paraiškas turi pateikti iki rugpjūčio 17 dienos. Jeigu nebus nenumatytų trikdžių, realu, kad nuo rugsėjo 1-osios rajono gyventojai jau turės patogų susisiekimą su Klaipėdos miestu.

Numatomi maršrutai: „Karklė-Atgimimo aikštė" ir „Žaliasis slėnis-Miesto ligoninė“. Iš pradžių į Karklę autobusai važiuos 6 kartus, į Žaliąjį slėnį – 12 kartų per dieną. Vėliau kelionių gali ir padaugėti, tai priklausys, kiek paklausūs bus šie maršrutai. Keleivius gabens nedideli autobusiukai, kuriuose bus iki 26 sėdimų vietų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius