Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Koalicija pradeda dirbti naktimis: svarstomi nauji būdai į biudžetą surinkti pajamų

Liberalams antradienį pasipiktinus dėl konservatorių politikos Seimui svarstant indėlių apmokestinimo ir įmokų į privačius pensijų fondus atsisakymą numatančias įstatymų pataisas susivienyti su opozicine Socialdemokratų frakcija, vakare buvo suorganizuotas koalicijos partnerių susitikimas pas Seimo pirmininkę Ireną Degutienę.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Susitikime, kuris truko ilgiau negu tris valandas daugiausia kalbėta apie nesutarimus dėl 2 proc. „Sodros“ įmokų pervedimo į privačius pensijų fondus atsisakymo. Tai siūlymas, kuriam kategoriškai nepritaria liberalai.

„Taip, didžiausias nesutarimas dėl to (įmokų į privačius pensijų fondus – red.past.)“, – po susitikimo žurnalistams pripažino I.Degutienė.

Anot jos, svarstant galimybę atsisakyti šio, 384 mln. litų sutaupysiančio pasiūlymo, gimė ir naujų idėjų, kaip sutaupyti.

„Buvo kai kurių idėjų ir naujų“, – pripažino I.Degutienė, tačiau konkrečius siūlymus atskleisti atsisakė.

Pasak jos, trečiadienį visi aptarti siūlymai bus pristatyti visų trijų koalicijos partnerių frakcijoms Seime. Tuomet paaiškės, kokių idėjų balansuojant biudžetą bus atsisakoma, o kokios taps priimtinomis visiems koalicijos partneriams.

I.Degutienė užsiminė, kad liberalai nusiteikę eiti ir į kompromisus, todėl manytina, kad koalicija gali sutarti dėl 1 proc. „Sodros“ mokesčio pervedimo į privačius fondus arba prarastų įmokų kompensavimo mechanizmo.

„Kol kas bendro sutarimo visais klausimais nėra, bet iš tiesų labai malonu tai, kad ramiai apie viską diskutavome. Manau, kad artimiausiu metu atrasime sprendimo būdus“, – sakė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, kol kas koalicija tvirtai sutaria, kad biudžeto deficitas negali viršyti 3 proc. nuo BVP, o pensijos turi būti atkurtos 100 proc. Tam reikia 600 mln. litų.

Trečiadienį pristatę galimus biudžeto balansavimo būdus savo frakcijoms, koalicijos partneriai vėl rinksis į vakarinį pasitarimą pas Seimo pirmininkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius