Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 25

Koalicijos partneriai nereiškia paramos dėl Jono Miliaus triukšmą keliantiems „tvarkiečiams“

Apie Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) bei jos vadovo bėdas kalbėjęsi valdantieji ketvirtadienį koalicijos partneriams „tvarkiečiams“ paramos nedemonstravo. Neskaidrioje istorijoje minimas parlamentaras Patras Gražulis „Tvarkos ir teisingumo“ pasitraukimu iš koalicijos nebegrasino, o premjeras Algirdas Butkevičius apskritai nenorėjo kalbėti šiuo klausimu.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klausimas dėl iš posto krapštomo VMVT vadovo Jono Miliaus į valdančiųjų darbotvarkę buvo įtrauktas „tvarkiečių“ siūlymu.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per P.Gražulį, kuris priklauso politinei tarybai, siekė paveikti VMVT, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. J.Miliui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis

P.Gražulis valdančiųjų susirinkimą paliko nesulaukęs posėdžio pabaigos. Jis žurnalistams dar kartą pasakojo sąmokslo teorijas, kad tapo teisėsaugos taikiniu už prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką ir demonstravo vaizdo klipą su kažkokia dainele, aiškindamas, kad po to, kai pasidalino šiuo vaizdeliu „Facebook“, su juo imta dorotis.

Paklaustas, ką ketvirtadienį dėl J.Miliaus išgirdo iš koalicijos partnerių, P.Gražulis tikino sulaukęs supratimo, kad valstybėje vyksta baisūs dalykai.

R.Paksui gaila rinkų

Tačiau premjeras A.Butkevičius teigė, kad posėdyje buvo išklausyta žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės pateikta informacija apie „kalbas, kurios sklando.“

Leisiu sau pajuokauti, bet pastaruoju metu tik du įvykiai pasaulyje turėjo tokį atgarsį – perversmas Turkijoje ir įvykiai, susiję su VMVT.

„Visi koalicijos partneriai norėjo išgirsti, kas vyksta, kokie atlikti darbai ar užbaigtas tyrimas. Tokia informacija. Buvo išklausyta informacija“, – teigė A.Butkevičius ir daugiau šiuo klausimu nekalbėjo.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas savo ruožtu graudenosi, kad valstybės įdirbis plečiant eksporto rinkas dėl šio skandalo nuėjo perniek.

„Tai ne tik informacija – leisiu sau pajuokauti, bet pastaruoju metu tik du įvykiai pasaulyje turėjo tokį atgarsį – perversmas Turkijoje ir įvykiai, susiję su VMVT“, – kalbėjo R.Paksas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jonas Milius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jonas Milius

Jis aiškino, kad į bankrotą stumiamos trys įmonės, nes kažkas esą nori perimti jų verslą. „Aš manau, kad šitas klausimas turi būti pakeltas į patį aukščiausią lygį“, – sakė R.Paksas.

Su skandalo centre atsidūrusia įmone „Judex“ ne vienerius metus yra siejamas parlamentaras P.Gražulis.

Vyriausybė yra priėmusi sprendimą reikalauti VMVT vadovo J.Miliaus darbo ataskaitos, kurią jis turi parengti pirmosiomis rugsėjo dienomis. Jei ministrų kabinetas šiai ataskaitai nepritartų, J.Milius netektų posto.

Teisėsaugos nurodymu atlikus išsamius laboratorinius „Judex“ gaminių patikrinimus buvo nustatyta kelių tipų bakteriniai užkratai – salmonelės, žarninių lazdelių, listerijos. Tyrimų besiėmusi Maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat patvirtino nustačiusi bakterinio užkrato kai kuriuose gaminiuose ir higienos pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius