Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 11

Kodėl Lietuva sugeba pagauti tik šnipelius?

Generalinei prokuratūrai pateikus kaltinimus valstybinėje įmonėje „Oro navigacija“ techninius darbus dirbusiam vilniečiui, portalo 15min.lt vyr. redaktorius Rimvydas Valatka „Žinių radijui“ sakė, kad Lietuva svarbių šnipų nepagauna todėl, kad Valstybės saugumo departamento institucija yra „apdaužyta“.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sulaikyti ne šnipai, o šnipeliai. Lietuva prieš gerą dešimtį metų gaudė tikrus Rusijos šnipus ir siuntė juos namo – tai, ką dabar daro estai. Mes turėtume būti pagavę bent 3-4 kartus daugiau svarbių šnipų nei pagavo estai – vien todėl, kad Lietuva yra svarbesnė, didesnė šalis NATO“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė R.Valatka. Pasak jo, viskas prasidėjo nuo to, kai Seimas, o vėliau ir prezidentė esą pradėjo karą prieš VSD:

Kas nemoka nuosaviems agentams, tas moka svetimos valstybės šnipams, – teigė R.Valatka.

„Jų tikslas buvo sudaužyti Valstybės saugumo departamentą net atrandant nebuvusį CŽV kalėjimą Lietuvoje. Jeigu mes kariavome kelerius metus prieš CŽV ir nuosavą VSD, tai nėra ko tikėtis, kad jie gaudytų ne šnipelius, o tikrus Rusijos šnipus“, – sakė 15min.lt vyr. redaktorius.

„Ta institucija (VSD – red.) yra gerokai apdaužyta. Algos ten yra tokios juokingos, kad keista, jeigu ten visi dar nėra Rusijos užverbuoti. Kas nemoka nuosaviems agentams, tas moka svetimos valstybės šnipams“, – teigė R.Valatka.

Baudžiamoji byla dėl įtariamo šnipinėjimu asmens Vilniaus apygardos teismui perduota po Valstybės saugumo departamento ilgalaikės žvalgybos operacijos. Kaltinamasis įvardijamas inicialais R.L., jo tapatybė neatskleidžiama. Vyras įtariamas vykdęs Baltarusijos specialiųjų tarnybų operacijas. Iki sulaikymo jis dirbo valstybinėje įmonėje „Oro navigacija“.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius