Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Skaitytoja: Kauno viešojo transporto sistema – pasityčiojimas iš keleivių

Redakcija gavo skaitytojos iš Kauno laišką. Jame ji skundžiasi šalčiu troleibusuose ir kitomis viešojo transporto bėdomis. Kaunietė savo laišku kreipiasi ir į atsakingą Kauno savivaldybės atstovą.
Kauno stotelės
Keleiviai skundžiasi, kad 12 maršruto troleibuse jiems šalta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kreipiuosi į Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėją Paulių Kerą ragindama palikti savo automobilį bei sėsti į viešąjį transportą.

Kiekviena rytą tenka važiuoti 12 troleibuso maršrutu nuo stotelės „Topolis“ iki Petrašiūnų stotelės „Kausta“. Nemaža atkarpa, tiesa? Troleibusuose nežmoniškas šaltis, neįmanomą sėdėti viduje. Bet kodėl vairuotojai savo kabinose sėdi su megztiniais, be pirštinių, be kepurių? Ar čia naujas taupymo būdas?

Mano maršruto pradžia – 9.00 val. Tuo laiku šio maršruto tvarkaraštyje nėra nei vieno maršruto laiko pažymėto skiriamuoju ženklu geltonai. Beje, tas maršrutas taip pat pritaikytas neįgaliesiems.

news_547d80f0cfd9e04c3904
news_547d80f0cfd9e04c3904

Vakarais iš stotelės „Kausta“ važiuojant tenka drebėti. Tarkim, troleibusas grįžta į parką, bet jis vis tiek taip pat ima mokestį už vienkartinį bilietuką, stoja kiekvienoje stotelėje, bet kai kurie iš jų net nesivargina šviesų viduje įjungti.

Kodėl reikėjo nuimti populiarujį mikriuką pažymėtą 33-čiuoju numeriu, kuris važiuodavo nuo Kauno klinikų iki Petrašiūnų, ir niekada nemačiau, kad važiuotų tuščias. Ar man reikia sėsti į 43-iajį autobuso maršrutą, šiltai nuvažiuoti iki Autobusų stoties bei iš ten perlipti į mikriuką kuris taip pat nuveš šiltai iki Petrašiūnų?

Ne aš viena tokių nusiskundimų turiu. Labai daug žmonių šneka, bet niekas nedrįsta to viešinti. Su visų maršrutų troleibusais yra bėda. 

Komentuoja Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras: 

Vadovaujantis Keleivių ir bagažo vežimo taisyklėmis, viešojo transporto priemonių salonai turi būti šildomi kai oro temperatūra nukrinta žemiau 0 laipsnių pagal Celsijų.

Šiuo metu visų miesto viešojo transporto priemonių šildymo sistemos yra įjungtos maskimalia galia.  Jei keleiviai pastebi transporto priemonių, kuriose vis dar neįjungtas salono šildymas, prašome apie tokias transporto priemones skubiai informuoti bendrovę "Kauno autobusai" arba savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrių.

33 asis maršrutinių taksi maršrutas buvo panaikintas, kadangi visiškai dubliavo 9 ir 12 troleibusų maršrutų trasas. Ši maršrutų pertvarka leido ženkliai padidinti 9 ir 12 maršrutų troleibusų reisų skaičių.

9 ir 12 troleibusų maršrutai perveža 20 kartų daugiau keleivių nei 33 maršrutinių taksi maršrutas, todėl būtent šiems maršrutams ir buvo skirtas prioritetas.

Naujienų galite įkrauti pirmajame Lietuvoje skaitytojų naujienų portale ikrauk.lt, siųsti el. paštu ikrauk@15min.lt arba parašyti per „Facebook“ paskyrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius