-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 31

Koks skirtumas tarp Palangos ir Jūrmalos? (nuotraukos)

„Ir Palangai, ir Jūrmalai vadovauja lietuviai. Tad koks skirtumas poilsiautojams, į kurį kurortą važiuoti”, – šypsosi neseniai Latvijos kurorto Jūrmalos meru išrinktas Romualdas Ražukas. Bet iš tiesų tarp dviejų kurortų skirtumų yra nemažai.
Jūrmalos paplūdimys
Romualdas Ražukas / „Scanpix“ nuotr.

„Laba diena. Prašome užeiti”, – taisyklinga lietuvių kalba Jūrmalos savivaldybėje „Lietuvos ryto” žurnalistus į savo kabinetą pakvietė šio miesto vadovas buvęs vilnietis R.Ražukas.

Mūsų tautiečiai seniai giria Jūrmalą ir būriais traukia ilsėtis prie Rygos įlankos.

Net praėjusios žiemos mėnesiais į kaimyninį kurortą buvo atvykę beveik 2 tūkstančiai Lietuvos piliečių. Vasarą lietuvių skaičius Jūrmaloje patrigubėja.

„Į jūsų Palangą kasmet važiuoja vis daugiau latvių. Matyt, visiems geriausias poilsis – pakeisti aplinką”, – diplomatiškai šypsojosi R.Ražukas ir gyrė Palangos kelius, mūsų kurorto infrastruktūrą.

Jūrmalos meras suplanavęs vasaros pabaigoje aplankyti Palangą, Druskininkus ir savo mieste vėliau pritaikyti patrauklias lietuvių idėjas.

Įvažiavimas į miestą mokamas

Pirmasis prie Palangos pripratusio lietuvio netikėtumas Jūrmaloje laukia vos įvažiavus į miestą. Tenka sustoti prie automato ir sumokėti už įvažiavimą į Jūrmalą.

Viena para kainuoja vieną latą – beveik 5 litus. Užtat savo automobilį galima nemokamai statyti

Foto.lu.lv nuotr./Romualdas Ražukas
Foto.lu.lv nuotr./Romualdas Ražukas

visoje Jūrmaloje. Palangoje įvažiavimas į miestą nemokamas, bet palikus mašiną centrinėje miesto dalyje kiekviena valanda atsieina 3 litus.

Palangos J.Basanavičiaus gatvę atitinkančioje Juomos gatvėje Jūrmaloje trečiadienį per pietus – neįprastai tuščia.

Lauko kavinėse užimta tik po kelis staliukus. Negirdėti jokios triukšmingos muzikos, nematyti Palangoje įprastų atrakcionų.

Tiems, kurie piktinasi didelėmis kainomis Palangoje, Jūrmaloje tektų prikąsti liežuvį.

Užsisakę tris puodelius juodos kavos ir suvalgę porciją ledų palikome 7 latus ir 40 santimų (per 36 litus). Kava mums kainavo beveik po 6 litus, o ledai su vaisiais – 18,5 lito.

Palyginimui – Palangoje, J.Basanavičiaus gatvės kavinėse, kavos puodelis kainuoja 3–4 litus. „Monikos” kavinėje ledai su vaisiais – 8 litus.

Paplūdimiuose – erdvu

Patraukę iš paskos atsidūrėme erdviame Jūrmalos paplūdimyje. Nuo vandens iki priekopės miškelio – apie 100 metrų smėlėtos pakrantės, bet poilsiautojai susispietę arčiau jūros.

Jūrmalos paplūdimių ilgis nuo Vaivarių iki Lielupės rajono siekia apie 15 kilometrų. Centrinis paplūdimys nusidriekęs per 4 kilometrus, tad poilsiautojams nereikia spaustis.

Einant paplūdimiu į akis krinta daug poilsiaujančio jaunimo. Palangos paplūdimiuose daugiau galima išvysti vidutinio amžiaus žmonių.

Palapinėse įsikūrusių kavinių Jūrmaloje nėra tiek daug kaip Palangoje. Gaiviųjų gėrimų kainos čia dar didesnės nei Juomos gatvėje.

Paplūdimyje už 5 latus (beveik 25 litus) valandai siūloma išsinuomoti vandens dviratį. Tačiau nesuprantama, kaip juo pramogauti, nes seklioje Rygos įlankos pakrantėje apie 50 metrų galima bristi nesušlampant kelių.

Lietuvių šeima: Jūrmaloje viskas pigiau

Dzintarių parke sutikta lietuvių šeima – 33 metų Jolanta Jundienė su vyru ir dviem vaikais – Jūrmaloje atostogauja antrus metus.

„Anksčiau poilsiaudavome Palangoje ar Šventojoje. Dabar pamėgome Jūrmalą. Kodėl? Čia viskas pigiau”, – aiškino vilnietė.

Mėginome prieštarauti ir suminėjome čia aptiktas kainas.

„O jūs į „Maxima” parduotuves nueikite”, – šypsojosi moteris.

Dar vienas argumentas Jūrmalos naudai – dabar Palangoje nakvynė žmogui kainuoja 50–70 litų. Jūrmaloje atokiau nuo centro esančiame namelyje visai keturių asmenų šeimai nakvynė atsieina 20 latų (apie 100 litų).

Miesto centro lietuviai labai ir nepasigenda, o jūra visoje Jūrmaloje arti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius