-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 23

Kol vyks teismo procesas, Daiva Ulbinaitė prezidentės komandoje nedirbs

Vyriausioji šalies vadovės patarėja Daiva Ulbinaitė nedirbs prezidentės komandoje, kol vyks teismo procesas, kuriame ji kaltinama valstybės paslapties išdavimu ir piktnaudžiavimu pareigomis.
Daiva Ulbinaitė
Daiva Ulbinaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu  D.Ulbinaitė atostogauja. Kol vyks teismo procesas, D.Ulbinaitė nusprendė prezidentės komandoje nedirbti“, – BNS nurodė prezidentės spaudos tarnyba.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė Vilniaus miesto apylinkės teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir valstybės paslapties atskleidimo. Tyrimas vykdytas nuo pernai spalio, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintas Ivanauskas, valstybės paslapties atskleidimu ir piktnaudžiavimu tarnybinėmis pareigomis įtariama D.Ulbinaitė.

D.Ulbinaitė jai mestus įtarimus dėl valstybės paslapties išdavimo ir piktnaudžiavimo vadina prielaidomis ir tikisi greito bei objektyvaus teismo sprendimo.

„Labai gerai, kad pagaliau ši prielaidomis grįsta situacija bus nagrinėjama teisme. Tikiuosi, kad bus priimti greiti ir objektyvūs sprendimai“, – pirmadienį BNS sakė valstybės vadovės patarėja.

Bylą turėtų nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Šiame ikiteisminiame tyrime pernai BNS redaktorės namuose buvo atliktos kratos, ji buvo įpareigota atskleisti informacijos šaltinį. Vilniaus apygardos teismas gruodį nusprendė, kad šie sprendimai buvo nepagrįsti.

Praėjusią savaitę prokuroras BNS naujienų agentūrą informavo, kad tyrimo metu buvo klausomi ir įrašinėjami 17 BNS darbuotojų pokalbiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius