-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 23

Kolegijos posėdžiai Kaune – už užvertų durų

Naujoji Kauno valdžia, atkūrusi Kolegiją, įsteigė galbūt kažką panašaus į sovietų laikų Politbiurą, kai svarbiausi sprendimai buvo priiminėjami už uždarų durų. Tačiau meras Andrius Kupčinskas tvirtina, jog Kolegija nepriima sprendimų, tik aptaria miesto reikalus.
Konservatoriai V.Gudėnas, A.Kupčinskas ir G.Skaistė tikina nevengiantys viešumo
Konservatoriai V.Gudėnas, A.Kupčinskas ir G.Skaistė tikina nevengiantys viešumo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kauno tarybos kolegijos posėdžiai bus Vyriausybės pasitarimų, vykstančių prieš posėdžius, atitikmuo. Tai tarsi vidinis darbinis pasitarimas. Koalicija nusprendė, kad Kolegijos posėdžiai turi būti uždari“, – komentavo meras Andrius Kupčinskas. Jis, spalio pabaigoje atkovojęs mero postą, akcentavo, kad koalicija „Vardan Kauno“ dirbs skaidriai ir viešai.

Viešumo užtenka?

Miesto vadovas mano, kad viešumo užtenka, nes tarybos posėdžiai yra atviri visuomenei, vyksta jų tiesioginė transliacija, o būtent tarybos posėdžiuose priimami sprendimai.

Kolegijos institucija yra tik patariamasis savivaldybės organas, kuris priiminėja rekomendacinio pobūdžio sprendimus. Tarybos veiklos reglamentas numato, jog Kolegijos posėdžiuose teisę dalyvauti turi visi tarybos nariai, Vyriausybės atstovas, savivaldybės kontrolierius, akredituoti žiniasklaidos atstovai ir kiti kviestiniai nariai.

Posėdyje norėję dalyvauti žiniasklaidos atstovai, deja, nebuvo įleisti. Opozicijoje esančio Liberalų Sąjūdžio narė Ona Balžekienė į posėdį pateko tik tuomet, kai ją pakvietė pats administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Įtaria slaptus ketinimus

„Toks jausmas, kad už šių durų yra daug paslapčių, nuo kauniečių kažkas slepiama“, – sakė tarybos narė Ona Balžekienė.

Administracijos direktorius, paklaustas, kodėl nedalyvauja posėdyje, atsakė nė nežinojęs, kad jam reikia dalyvauti. Tarybos veiklos reglamente nurodyta, kad Savivaldybės administracijos direktorius privalo dalyvauti posėdyje. Tiesa, paskelbtame Tarybos Kolegijos narių sąraše A.Nesteckio pavardės nėra.

Apie tai, kad posėdžiai bus uždari, žiniasklaidos atstovai sužinojo iš vakaro, kuomet buvo išplatintas savivaldybės pranešimas.

Praėjusios kadencijos metu Kolegijos posėdžiai vykdavo savivaldybės mažojoje salėje. Posėdžių darbotvarkę bei klausimų medžiagą savivaldybės viešųjų ryšių specialistai išplatindavo vieną dieną prieš.

Šį kartą pirmojo posėdžio darbotvarkė savivaldybės interneto puslapyje pasirodė likus vienai valandai iki posėdžio.

Dėmesys – detaliesiems planams

Vakar dienos darbotvarkėje buvo svarstomi 24 klausimai, iš kurių 21 – apie detaliuosius planus. Taip pat buvo kalbama apie Kauno ir Haifos savivaldybių bendradarbiavimą, memorandumo pasirašymą.

Po posėdžio opozicijos atstovė O.Balžekienė skundėsi, kad nesijautė lygiateise dalyve: „Posėdžio darbotvarkės niekas nedavė, todėl turėjau pati ją nusirašyti. Be to, net buvo pasiūlymas persėsti į kitą vietą, nes į posėdį atėjo „rimti“ susirinkimo nariai“.

Kauno 13-tukas

Kauno miesto savivaldybės Kolegiją sudaro 13 narių: meras Andrius Kupčinskas, vicemerai Stanislovas Buškevičius, Kęstutis Kriščiūnas, Vytautas Vasilenko ir tarybos nariai Vygantas Gudėnas, Edita Gudišauskienė, Gintarė Skaistė, Algimantas Kurlavičius, Valys Venclovas, Arvydas Garbaravičius, Orinta Leiputė, Kęstutis Mikėnas, Aušra Ručienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius