Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Kolegos nebeslepia: kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres – Aušrinė Armonaitė

Labai aišku, kad Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė yra kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres, sako derybose dėl koalicijos dalyvaujantis Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Gentvilas. Tačiau A.Armonaitė atšauna, kad tai nenuspręsta.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie tai, kaip toliau klostosi koalicijos derybos dėl būsimo Ministrų kabineto, „Lietuvos ryto“ laidoje „Ne spaudai“ pasakojo Laisvės partijos atstovė Morgana Danielė ir liberalas S.Gentvilas.

Laisvės partija į derybas, pasak M.Danielės, atnešė 10 kandidatų pavardžių, kurie galėtų kuruoti tam tikras ministerijas. Partijai, anot jos, aktualiausios – Švietimo, Ekonomikos ir inovacijų bei Teisingumo ministerijos.

O kas tie kandidatai?

„Kalbant apie Švietimo ministeriją, ne veltui spaudoje minimas A.Žukauskas (buvęs Vilniaus universiteto rektorius Arūnas Žukauskas – 15min), taip pat – Vytautas Mitalas (Vilniaus vicemeras, kuruojantis švietimo klausimus – 15min), kurių vienas turi labai didelę patirtį, kitas labiau iš vadybinės pusės klausimą išmano, kas irgi yra labai svarbu“, – dėstė M.Danielė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Morgana Danielė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Morgana Danielė

Pretendento į teisingumo ministrus ji teigė nežinanti, bet pažymėjo, kad ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis tiktų A.Armonaitei.

„Ji yra sakiusi, kad – taip, svarstytų, matytų save Vyriausybėje ir taip pat yra minėjusi būtent Ekonomikos ir inovacijų ministeriją. Manau, ten ji tikrai būtų stiprus žmogus“, – dėstė Laisvės partijos narė.

Tam pritarė ir S.Gentvilas.

„Yra aiškios V.Čmilytė-Nielsen ir I.Šimonytė (kandidatė į Seimo pirmininkes ir premjeres – 15min). Ir labai aišku Aušrinė Armonaitė į ekonomikos [ministrus], nes ji kaip koalicijos partnerė, kaip partijos lyderė turi turėti prioritetą eiti ir pasirinkti, kur eiti“, – sakė jis ir teigė, kad dėl kitų ministerijų aiškumo kol kas nėra.

Sprendimo, anot pačios A.Armonaitės, nėra ir dėl to, kokios pareigos Vyriausybėje teks jai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė, Simonas Gentvilas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė, Simonas Gentvilas

„Ačiū labai Simonui Gentvilui už įvertinimą, bet niekas dar nenuspręsta, dar konsultacijos vyksta“, – trečiadienį 15min komentavo ji.

Politikė vylėsi, kad per savaitę susitarti pavyks.

„Mes skirstomės sritimis, yra, aišku, tam tikros pavardės kandidatų pristatytos, bet kai kur dar kalbamės su kandidatais“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Pasiteiravus, ar partija pretenduoja į Ekonomikos ir inovacijų, Teisingumo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijas, politikė atsakė, jog mąstoma plačiau.

„Šitos taip – be abejo, bet kalbame plačiau“, – teigė ji.

Šią savaitę centro dešinės partijos – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – pasirašė koalicijos sutartį ir tęsia derybas dėl preliminarios Ministrų kabineto sudėties.

Iki šiol sutarta, kad bent du ministerijų vadovų postai atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys – Laisvės partijai.

Naujajai Vyriausybei turėtų vadovauti konservatorių sąrašo lyderė I.Šimonytė. Koalicija turės 74 atstovus Seime iš 141.

Naujai išrinktas Seimas į pirmąjį posėdį rinksis penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius