-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Koncertų salėje – garsų koliažas

Koncertų salėje penktadienį spalvingą programą „Muzikinis koliažas“ pristatys vienintelis Lietuvos obojų kvintetas.
Obojų kvintetas penktadienį koncertuos klaipėdiečiams.
Obojų kvintetas penktadienį koncertuos klaipėdiečiams. / Koncertų salės nuotr.

Tai bus išties neeilinė proga susipažinti su „obojų šeima“, mat kitą tokios sudėties ansamblį sunku rasti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Kvintetui vadovauja vienas geriausių Lietuvos obojininkų, talentingos muzikų giminės atstovas Robertas Beinaris. Koncerte dalyvaus ir jo jaunesnis brolis Martynas Beinaris, pradedantis dainininko karjerą. Kitas koncerto solistas Sergijus Kirsenka (tūba), kaip ir R.Beinaris yra didelis savo instrumento gerbėjas, rengiantis net solinius rečitalius.

2007 metais R.Beinaris inicijavo Lietuvos obojų kvarteto susikūrimą. Ansamblyje obojumi, be vadovo, dar groja Tomas Bieliauskas, Laura Kasinskaitė muzikuoja „paslaptingo tembro“ meilės obojumi (šiuo instrumentu baroko laikotarpiu buvo atliekamos „meilės temos“), o Petras Kuraitis – anglų ragu. Prie ansamblio prisijungus fagotininkui Arūnui Zujui susiformavo Lietuvos obojų kvintetas.

Pasak R.Beinario, fagotas yra artimiausias obojui savo tembru ir grojimo būdu. Be to, obojų kvintetų sudėtys pasaulyje labai įvairuoja, kartais šių instrumentų yra mažiausiai.

Visi Lietuvos obojų kvinteto atlikėjai yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai, groja orkestruose ar ansambliuose, dirba pedagoginį darbą, o A.Zujus dar įrašinėja muziką.

Obojų kvintetas atlieka įvairių epochų kūrinius – nuo baroko iki šiuolaikinės. Kadangi originalių kūrinių šiai netipiškai sudėčiai nėra daug, didelę repertuaro dalį sudaro kompozitorės Vaidos Striaupaitės-Beinarienės ir R.Beinario aranžuotės.

Koncertas „Muzikinis koliažas“ – penktadienį, 18 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius