Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Konfliktas VRK: T.Rutkūnas kolegas kaltina sulaužius priesaiką, kai jie nenubaudė V.Bukausko

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Tauras Rutkūnas paskelbė atskirąją nuomonę dėl komisijos sprendimo nepripažinti „darbiečio“ Valentino Bukausko papirkus rinkėjus, kai šis rinkimų kampanijos metu Telšių rajono senelių globos namų gyventojus vaišino bandelėmis ir arbata. T.Rutkūno nuomone, V.Bukauską „išteisinę“ VRK nariai ir pirmininkė Laura Matjošaitytė galimai sulaužė komisijos nario priesaiką.
Tauras Rutkūnas
Tauras Rutkūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min skelbė, kad ketvirtadienį VRK nusprendė, jog „darbietis“ Seimo narys Valentinas Bukauskas nepažeidė Seimo rinkimų įstatymo, draudžiančio papirkinėti rinkėjus dovanomis, kai šiemet per Velykas Telšių rajono senelių globos namų gyventojams perdavė 8 kilogramus bandelių su varške ir razinomis ir 14 dėžučių arbatos.

Paaiškėjo, kad arbatą ir rėmelius sveikinimui pirko net ne iš savo pinigų, o iš valstybės jam parlamentinei veiklai skiriamų lėšų. Tam jis išleido apie 20 eurų. VRK dėl menkos sumos nė neketino pradėti tyrimo dėl galimo naudojimosi tarnybine padėtimi rinkimų agitacijai.

Bandeles Seimo narys už 36 eurus pirko prekybos centre.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valentinas Bukauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valentinas Bukauskas

Darbo partijos narys V.Bukauskas komisijos posėdyje teisinosi, kad tai tęstinė veikla nuo 2003 metų.

„Aš esu kaip svečias, einantis pas draugus ir atsinešantis bandelių, arbatos. Jokių kėslų, kad tai būtų agituojama, nebuvo daroma ir nebus daroma“, – sakė jis.

Jis tikino, kad balandžio 10 dieną dar nežinojo, ar išvis dalyvaus Seimo rinkimuose.

Regis, VRK Seimo narys įtikino, nes balsuodami dėl sprendimo projekto, kuriuo buvo siūloma V.Bukauską nubausti, jie nutarė, kad pažeidimo nėra.

Tačiau VRK narys T.Rutkūnas laikosi kitos nuomonės. Jis dėl sprendimo paskelbė atskirąją nuomonę, kurioje dėsto, jog Vilniaus apygardos administracinis teismas yra nustatęs, kad „dovanos ar kitos materialus ar nematerialus atlygis, neatlygintinos paslaugos suteikimas rinkėjui rinkimų kampanijos metu besąlygiškai laikomas rinkėjo papirkimu“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė

Todėl, anot T.Rutkūno, komisija, nepripažindama V.Bukausko veiksmų įstatymo pažeidimu, pati nesilaikė imperatyvių teisės aktų reikalavimų ir veikė priešingai teisei.

„Savo valią dėl tokio komisijos sprendimo priėmimo išreiškę komisijos nariai, o ypač – aukštąjį teisinį išsilavinimą turintys komisijos nariai (Laura Matjošaitytė, Maksimas Reznikovas, Egidijus Viskontas) galimai sulaužė komisijos nario priesaiką“, – rašte teigia T.Rutkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius