Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 08 /11:57

Konservatoriai įspėja dėl Astravo atominei elektrinei skirtų krovinių gabenimo per Lietuvą

Konservatoriai perspėjo valdančiuosius, kad Baltarusijos Astravo atominei elektrinei skirtų krovinių gabenimas per Lietuvą būtų pavojingas šalies nacionaliniam saugumui.
Astravo AE statybos
Astravo AE statybos / Vasilijaus Semaško nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys ir buvęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių, klausdamas, kokia yra Vyriausybės pozicija dėl logistikos bendrovės „Hoptrans Projects“ prašymo leisti per Klaipėdą gabenti stambiagabaritę įrangą, pranešė frakcija.

„Atkreipdama dėmesį į tarptautinių ekspertų pripažintą faktą, kad už kelių dešimčių kilometrų nuo sostinės Vilniaus statoma Astravo AE gali tapti ekologine katastrofa Lietuvai bei visam regionui, frakcija griežtai pasisako prieš bet kokį Lietuvos Vyriausybės prisidėjimą, leidimus ar kitą paramą šio projekto realizavimui. To paties požiūrio tikimės ir iš Jūsų“, – pranešime cituojamas A.Ažubalis.

Pasak jo, leidimo išdavimas „Hoptrans Projects“ sukeltų žalingas pasekmes Lietuvos nacionaliniam saugumui. Pranešime teigiama, kad „Hoptrans Projects“ prašymas dėl krovinių gabenimo balandį pateiktas Ūkio ministerijai.

Premjeras A.Butkevičius trečiadienį pareiškė neturintis informacijos apie tai, kad per Lietuvą gali būti gabenami kroviniai, skirti Baltarusijos Astravo atominei elektrinei. Premjeras pažadėjo nedelsiant išnagrinėti šią informaciją.

„Galiu pasakyti, kad vis dėlto toks klausimas turėtų būti svarstomas gal net mažiausiai Vyriausybės ar parlamentiniu lygiu. Gabenant išskirtinius krovinius, turi būti suteikiami išskirtiniai leidimai“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar Lietuva leistų gabenti stambiagabaričius krovinius kaimyninių šalių branduolinėms jėgainėms.

„Šis klausimas tuoj pat bus nagrinėjamas. Tikrai išsiaiškinsiu per kuo trumpiausią laikotarpį“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

„Hoptrans Logistics“ norėtų per Lietuvą gabenti krovinius į Astravo AE (papildyta 11.57 val.)

Transporto ir logistikos bendrovės „Hoptransa“ antrinė įmonė „Hoptrans Logistics“ kreipėsi į Ūkio ministeriją, prašydama leidimo per Lietuvą gabenti Astravo atominei elektrinei Baltarusijoje skirtus krovinius.

Tai BNS patvirtino kitos „Hoptransos“ grupės bendrovės „Hoptrans Projects“ vadovas ir buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

„Mūsų įmonė užsiima geležinkelių logistika, o čia jau yra autotransportas. Mūsų grupės įmonė „Hoptrans Logistics“ to leidimo prašė. Daugiau nelabai ką galiu pakomentuoti,“ – BNS sakė V.Tutkus.

„Hoptrans Projects“ ir „Hoptrans Logistics“ yra antrinės transporto ir logistikos bendrovės „Hoptransa“ įmonės. „Hoptrans“ turi atstovybę Kaliningrade, taip pat Maskvoje (Rusijoje) ir Šardžoje (Jungtiniuose Arabų Emiratuose).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius