Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 04 /19:19

Konservatoriai kels A.Kubiliaus kandidatūrą Šalčininkų-Vilniaus apygardoje

Konservatoriai nusprendė buvusio lyderio, Seimo frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus kandidatūrą kelti Šalčininkų – Vilniaus apygardoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Toks sprendimas priimtas trečiadienį Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiume, BNS patvirtino A.Kubilius.

„Apsisprendžiau kandidatuoti Šalininkų-Vilniaus apygardoje ne tam, kad laimėčiau, o tam, kad parodyčiau, jog mums tikrai rūpi šio gražaus krašto ateitis, kad paskatinčiau vietos žmones atvirai diskutuoti tai, kas jiems rūpi, ne tik tarpusavyje ar su savo bendruomenės politiniais lyderiais, bet ir su kitaip galvojančiais, kad tokiu būdu padėčiau vietos lenkams suartėti su likusia Lietuva, ir galų gale, kad parodyčiau, jog mes, lietuviai ir Lietuvos lenkai esame tokie pat žmonės. Tikiuosi, kad mano dalyvavimas paskatins gyvesnę diskusiją ir tarp pačių Lietuvos lenkų, ir tarp lietuvių, ir tarp lietuvių bei lenkų apie šio krašto tariamas ir tikras problemas“, – išplatintame pranešime spaudai teigia A.Kubilius.​

Pasak jo, tai pavyzdys kitiems Lietuvos politikams sugrįžti į šį regioną. „Sugrįžti ne tik per rinkimus. Žinau, kad laimėti nėra daug vilčių, bet taip pat žinau, kad imuosi dar vieno, atrodytų beviltiško, bet būtino reikalo“, – svarsto konservatorius.

„Tikiuosi, kad šiuo mano asmeniniu apsisprendimu taip pat pradedame ir kitokią mūsų partijos politiką šiame regione: dalyvavimo, ne nusišalinimo; organiškos integracijos, o ne istorinių skaudulių aitrinimo; barjerų griovimo, o ne dirbtinų barjerų statymo politiką“, – sako A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius