-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 25

Konservatoriams dėl Jono Šimėno priekaištauja ir Arūnas Valinskas

Buvusių „prisikėlėlių“, besijungiančių prie liberalcentristų, lyderis Arūnas Valinskas konservatorių lyderiams įteikė ultimatumą dėl Seimo Aplinkos apsaugos komiteto (AAK) pirmininko konservatoriaus Jono Šimėno veiksmų.
Jonas Šimėnas
Jonas Šimėnas

Rašte piktinamasi, kad AAK į savo posėdį iškvietė aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską. Ministras turėjo pasiaiškinti dėl savo patarėjo Artūro Vaškevičiaus viešo kritiško straipsnio apie J.Šimėną. Dėl to komitetas ministrui oficialiai pasiūlė prisiimti politinę atsakomybę, o patarėją apskundė valdininkų etikos sargams, rašo „Lietuvos rytas“.

„Šis sveiku protu nesuvokiamas demaršas koalicijos partnerių deleguoto aplinkos ministro G.Kazlausko adresu peržengė bet kokias ribas. Oficialiai informuoju jus, kad nebematome jokių galimybių konstruktyviai bendradarbiauti aplinkosaugos srityje komiteto pirmininku ir toliau dirbant J.Šimėnui“, – teigia A.Valinskas.

„Šios problemos sprendimo atidėliojimas iš jūsų pusės sukeltų nereikalingas interpretacijos dėl galimo konstruktyvaus bendro darbo koalicijoje“, – rašo buvusių „prisikėlėlių“ lyderis.

Anot dienraščio, A.Valinskas praėjusį penktadienį vykusio Seimo posėdžio metu jis su bendražygiais stengėsi blokuoti kai kuriuos Vyriausybei reikalingus įstatymus.

Liberalcentristų vadovas A.Čaplikas šiomis dienomis taip pat išplatino viešą pareiškimą, kuriame J.Šimėną įvardijo kaip koalicijos problemą.

Konservatorių frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma teigė negalįs detaliau papasakoti apie pokalbį su J.Šimėnu ir nedrįso prognozuoti, kaip baigsis ši istorija.

Dienraščio šaltinių teigimu, J.Šimėną užstoja buvusių krikščionių demokratų sparnas konservatorių frakcijoje.

„Tegul kiti komentuoja tuos pokalbius. Partijos vadovai kol kas man nesiūlė trauktis, o A.Valinskas, žinoma, siūlo. Aš nemanau, kad kitų partijų atstovai gali nurodinėti, kaip turėtų elgtis mūsų partijos nariai. Mes G.Kazlauskui juk nesiūlėme atsistatydinti, o tik pasiūlėme prisiimti politinę atsakomybę“, – teigė A.Šimėnas.

Posėdyje, į kurį buvo kviestas G.Kazlauskas, dauguma komiteto narių pasisakė, kad ministras turi trauktis iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius