Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 13

Kęstas Komskis: mane siekiama pašalinti iš politinio gyvenimo

Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis teigia neturįs nieko bendro su galimu balsų pirkimu Šilutėje ir tvirtina, kad jį norima pašalinti iš politinio gyvenimo.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visos pastaruoju metu viena po kitos viešoje erdvėje pasirodančios ir plėtojamos istorijos primena ne ką kitą kaip gerai apgalvotas pastangas ne tik pakenti partijai „Tvarka ir teisingumas“ rinkimuose, bet ir pašalinti mane iš politinio gyvenimo. Net jei tai traktuočiau kaip sutapimus, tiek jų vienu metu būti negali. Juo labiau, kad nė su viena istorija absoliučiai neturiu nieko bendro“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas K.Komskis.

Jis patvirtino, kad „siekdamas nepakenkti partijos įvaizdžiui ir reputacijai“ nutaręs laikinai pasitraukti iš partijos narių, kol nebus baigti visi ikiteisminiai tyrimai ir išsiaiškinta iki galo.

„Turiu omenyje ne tik šią galimo balsų pirkimo, bet ir šuns Ramzio istoriją“, – teigė K.Komskis.

Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Nors oficialiai policija neskelbia, su kokia partija ir kokiu kandidatu susijęs tyrimas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas patvirtino, kad kalbama apie „Tvarką ir teisingumą“ bei K.Komskį.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai, per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

„Tvarkietis“ K.Komskis Šilutės apygardoje tarp vienmandatininkų liko trečias su 15,34 proc. balsų.

Anksčiau K.Komskis turėjo nemalonumų dėl to, kad jo brolis Arvydas Komskis miške nušovė tarnybinį pasieniečių šunį Ramzį, kai šis sekė kontrabandininkų pėdsakais. Seimo vicepirmininkas tuomet pareiškė, kad ikiteisminį tyrimą dėl šio atvejo turėtų atlikti prokuratūra, o ne patys pasieniečiai. Tai įvertinta kaip kišimasis į tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius