-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27 /2020 03 31

Koronavirusas po Joniškio rajoną, Šiaulius, Tauragę ir Telšius pasklido po dvi dienas trukusios puotos „Atostogų parke“

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pateikti duomenys rodo, kad koronavirusas Joniškio rajone, Šiauliuose ir Telšiuose galėjo paplisti po mįslingos puotos sveikatinimo ir gydymo komplekse „Atostogų parkas“. Po šventės šiame pramogų parke koronavirusas buvo nustatytas penkiems Joniškio gyventojams, vienam asmeniui iš Tauragės, vienam asmeniui iš Telšių rajono ir dviems asmenims iš Šiaulių.
„Atostogų parkas“ Kretingos rajone
„Atostogų parkas“ Kretingos rajone / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Penktadienį NVSC paskelbė atnaujintus epidemiologinio tyrimo rezultatų duomenis. Jame – keli atvejai, kai koronavirusas buvo nustatytas Joniškio rajono gyventojams. Juos sieja tai, kad visi dalyvavo puotoje sveikatinimo ir gydymo komplekse „Atostogų parkas“. Šiame pramogų parke lankėsi ir du Šiaulių gyventojai, vienas asmuo iš Tauragės rajono bei asmuo iš Telšių rajono, kuriems nustatytas koronavirusas.

Asmuo iš Joniškio rajono, kuriam koronavirusas patvirtintas kovo 26 d., kovo 14 d. 15 val. lankėsi Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14 ir 15 dienomis dalyvavo pobūvyje sveikatinimo ir gydymo komplekse „Atostogų parkas“, kuris įsikūręs Žibininkų kaime, Kretingos rajone.

Po pobūvio asmuo grįžo į namus Joniškyje, kovo 17 d. lankėsi darbe (Joniškis), o kovo 19 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Kitas asmuo iš Joniškio rajono, kuriam koronavirusas patvirtintas kovo 25 d., kovo 14 d. 15 val. taip pat lankėsi Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“. Po pobūvio grįžo į namus (Joniškis). Kovo 18 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Trečias asmuo iš Joniškio rajono, kuriam koronavirusas patvirtintas irgi kovo 25 d., kovo 14 d. 15 val. lankėsi Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“. Po pobūvio grįžo į namus (Joniškis). Kovo 18 d. lankėsi darbe (Joniškis), „Maxima“ parduotuvėje (Upytės g. 19, Joniškis). Tą pačią kovo 18 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Ketvirtas asmuo iš Joniškio rajono, kuriam koronavirusas patvirtintas kovo 23 d., kovo 14 d. 15 val. buvo Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“. Po pobūvio grįžo į namus. Kovo 16 d. lankėsi savo ūkyje (Joniškio r.) Kovo 17 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Penktas asmuo iš Joniškio kovo 14 d. 15 val. lankėsi Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“ ((Venecijos akl. 2, Žibininkų k., Kretingos r. sav.), po pobūvio grįžo į namus (Joniškis). Kovo 16 d. lankėsi pas tėvus Joniškyje. Kovo 17 d. pasireiškė klinikiniai simptomai. Tačiau tik kovo 25 d. jis atliko klinikinius tyrimus Šiauliuose.

Toje pat šventėje dalyvavo ir dar du asmenys iš Šiaulių. Abu kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“, po pobūvio grįžo į namus.
Kovo 17 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Telšų rajono gyventojas kovo 14 d. irgi dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“, bet trumpiau – nuo 16 val. iki 22 val. Kovo 16 d. apie 12 val. lankėsi Telšių prekybos centre „Norfa“, panašiu laiku – Mažeikių butų ūkio kasoje. Kovo 24 d. pasidarė tyrimą. Rezultatas – teigiamas.

Kovo 31 d. NVSC pranešė, kad kovo 29 d. patvirtintas dar vienas su šiuo pobūviu susijęs koronaviruso atvejis.

Asmuo iš Tauragės rajono kovo 14 d. 15 val. lankėsi Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o kovo 14-15 d. dalyvavo pobūvyje „Atostogų parke“, po pobūvio grįžo į namus. Kovo 16 d. izoliavosi namuose, o kovo 26 d. mobiliajame punkte atliko tyrimą.

Koronavirusas nustatytas ir dar vienam Joniškio rajono gyventojui, kuris minėtame pobūvyje nesilankė. Asmuo kovo 13 d. iš Meksikos (Kankuno oro uostas) per Stambulą grįžo į Vilniaus oro uostą. Tądien iš Vilniaus oro uosto nuosavu automobiliu grįžo į namus (Joniškis). Kovo 16-18 d. lankėsi darbe ( Joniškis). Kovo 20 d. pasireiškė klinikiniai simptomai.

Teko aiškintis net merui V.Gailiui

Joniškio rajono savivaldybė penktadienį informavo, kad šiuo metu Joniškio rajone yra oficialiai nustatyti ir patvirtinti 6 koronaviruso atvejai, iš kurių 4 susirgusieji asmenys – vienos šeimos nariai. Dar vienas atvejis įtariamas, bet kol kas nepatvirtintas. Bet šis asmuo susijęs šeimos ryšiais su kitais asmenimis, kuriems nustatytas koronavirusas.

Dėl šių atvejų, kurie nustatyti šventėje dalyvavusiems asmenimis, teko viešai aiškintis net Joniškio rajono merui Vitalijui Gailiui.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius

Kovo 25 d. savo paskyroje feisbuke V.Gailius rašė: „Vakar socialiniuose tinkluose prasidėjusi diskusija jau peržengė bet kokias padorumo ribas. Nekreipčiau į tai dėmesio, jei nebūtų tyčiojamasi iš žmonių, kurie šiuo metu kovoja už savo gyvybę. Neabejoju, kad pradėtas šio apgailėtino šmeižto „serialas“ nesibaigs – vakar prasidėjusios veiklos tęsiamos ir šiandien.

Taip pat noriu nuraminti žmones, kurie nerimauja, kad galėjau dalyvauti susitikimuose, asmeninėse šventėse su asmenimis, kuriems patvirtintas susirgimas koronovirusu. To tikrai NEBUVO, nepasiduokime melui“.

„Atostogų parke“ koronavirusu užsikrėtęs asmuo lankėsi kovo 10 d.

Tai jau ne pirmas kartais, kai paaiškėja, kad „Atostogų parke“ lankėsi koronavirusu užsikrėtę asmenys.

Kovo 17 d. „Atostogų parkas“ pranešė, kad žmogus, kuriam vėliau buvo nustatytas koronavirusas, parke lankėsi kovo 10 d., nuo 18.30 iki 21.30 val. Anksčiau buvo skelbiama, kad jis lankėsi kovo 11 d. Taip pat detaliau paminėtos parko vietos, kuriose lankėsi vyras. Tiesa, jis teigė, kad tuo metu nejautė ligos simptomų.

„Atliekant atvejo epidemiologinį tyrimą, susirgęs COVID-19 asmuo informavo, kad Jūsų įstaigoje [t.y. „Atostogų parkas“] lankėsi 2020-03-10 nuo 18.30 iki 21.30 val. pagrindinėje zonoje po stogu, kavinėje po stogu prie baseino, lauko 2-uose šiltuose baseinuose ir „Gintaro“, „Lietuviškoje“ pirtyse ir duše“, – minima oficialiame Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Telšių departamento Plungės skyriaus atsiųstame rašte.

„Atostogų parkas“ nurodė, kad visos sveikatinimo ir gydymo komplekso patalpos ir paviršiai dėl lankytojų saugumo buvo papildomai, dažniau nei įprasta, valomi dezinfekcinių savybių turinčiu skysčiu, patalpos papildomai vėdinamos nustatytais intervalais. Visą šį laikotarpį buvo atidžiai laikomasi tuo metu galiojusių Vyriausybės ir SAM nurodymų ir rekomendacijų.

Šioje įstaigoje lankėsi į Lietuvą grįžęs studentas iš Danijos. Feisbuke jis taip pat rašė, kad parke buvo kovo 10 d. Kitą dieną jam pakilo temperatūra, dar vėliau sužinojo, kad turėjo kontaktą su kolega, kuriam jau Lietuvoje buvo diagnozuotas COVID-19. Kovo 15 d. minėtam vyrui nustatytas koronavirusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius