-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 26 /16:21

Atleistas korupcija įtariamas „Infostruktūros“ vadovas Ričardas Bražėnas

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį atleido iš pareigų ministerijai pavaldžios valstybės įmonės „Infostruktūra“ direktorių Ričardą Bražėną, nes šiam pareikšti įtarimai partijos „Tvarka ir teisingumas“ korupcijos byloje.
Ričardas Bražėnas
Ričardas Bražėnas / „Infostruktūros“ nuotr.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, R.Bražėną ministras nutarė atleisti iš teisėsaugos institucijų gavęs informaciją, jog R.Bražėnui pareikšti įtarimai dėl dviejų nusikalstamų veikų: prekybos poveikiu bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

„Manau, jog oficialiai pareikšti įtarimai dėl dviejų sunkių nusikalstamų veikų užkerta kelią minėtam asmeniui toliau vadovauti šiai įmonei“, – teigia ministras S. Skvernelis.

Įmonės „Infostruktūra“ direktorius iš pareigų atšaukiamas nuo šių metų sausio 30 dienos. Tiesa, jam bus išmokėta dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka bei kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Dalyvavo konkursuose su „NT Service“

Kaip skelbė 15min.lt, valstybinė įmonė „Infostruktūra“ glaudžiai bendradarbiavo ir kartu dalyvaudavo Vidaus reikalų ministerijos konkursuose su bendrove „NT Service“, kurios vadovui Peisachui Kačerginskiui įtarimai „tvarkiečių“ korupcijos byloje buv pareikšti dar pernai.

Kartu šios įmonės laimėjo ne vieną Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų skelbtą konkursą. 

Štai 2011-ųjų pabaigoje Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pasirašė 2,5 mln. litų (725 tūkst. eurų) vertės sutartį su „NT Service“ ir valstybės įmone „Infostruktūra“.

2012 metų lapkričio 30 dieną ministerijos Turto valdymo ir ūkio departamentas su „NT Service“ ir valstybės įmone „Infostruktūra“ pasirašė 748 tūkst. litų (217 tūkst. eurų) vertės sutartį dėl Skaitmeninės mobiliojo radijo ryšio sistemos bazinės ir abonentinės įrangos, funkcionalumo ir valdymo saugumo didinimo komponentų pirkimo.

2013 metų lapkritį Turto valdymo ir ūkio departamentas su „NT Service“ ir valstybės įmone „Infostruktūra“ pasirašė 164,6 tūkst. litų (47 tūkst. eurų) sutartį dėl vidaus reikalų skaitmeninės mobiliojo radijo ryšio sistemos įrangos įsigijimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius