Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 08

Korupcijos bylos herojai Mindaugas Balčiūnas ir Dalia Kuklierienė – buvęs Metų sporto vadybininkas ir Metų verslininkė

Aukštai kilęs žemai krisi – šį posakį turėjo prisiminti už grotų atsidūrę Krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir verslininkė Dalia Kuklierienė. Pirmasis prieš porą metų buvo įvertintas kaip Metų sporto vadybininkas, antrajai priklausantis viešbutis, dėl kurio dabar abu sulaukė nemalonumų, užpernai buvo apdovanotas kaip Lietuvą garsinantis turizmo projektas.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Sportoakimirka.lt nuotr.

Kaip jau skelbėme, korupcija įtariami M.Balčiūnas, Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė buvo sulaikyti dviem paroms. Kaip įtariamasis taip pat buvo apklaustas Panevėžio meras konservatorius Vitalijus Satkevičius.

Šio miesto prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo – tiria miesto savivaldybės lėšų panaudojimo minėto viešbučio rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

Anot teisėsaugininkų, 2010 m. tarp savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip 2 mln. Lt sutartis dėl čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ji nebus tinkamai vykdoma, o išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

„Esu įkūrusi modernų ir savitu vientisu stiliumi išsiskiriantį keturių žvaigždučių viešbutį „Romantic“, kuris įrengtas buvusiame pirmajame Pabaltijyje mechaniniame malūne, pastatytame 1848 m. Panevėžyje. Investicijos į projektą siekia 10 mln. litų. Rizika buvo pamatuota, o rezultatas rodo, kad drąsios idėjos atsiperka“, – tinklalapyje hai.lt rašo bendrovės „Via Unica“ savininkė, Viešbučių ir restoranų asociacijos valdybos narė, Pramonininkų konfederacijos Panevėžio skyriaus viceprezidentė Dalia Kuklierienė.

M.Gasolio/Twitter nuotr./Interneto sensacija tapusi nuotrauka iš Panevėžio „Romantic“ viešbučio.
M.Gasolio/Twitter nuotr./Interneto sensacija tapusi nuotrauka iš Panevėžio „Romantic“ viešbučio.

Per krepšinio čempionatą šis viešbutis buvo tapęs interneto sensacija, kai savo nuotrauką su autentiškomis sienomis fone į socialinį tinklą „Facebook“ įkėlė Ispanijos rinktinės narys Marco Gasolis.

Mindaugas Balčiūnas buvo įvertintas už vadybą, Dalia Kuklierienė – už verslą

Ironiška, kad Sporto vadybos asociacijos pirmą kartą surengtuose apdovanojimuose geriausio 2010-ųjų sporto vadybininko titulas atiteko būtent M.Balčiūnui. Mat federacijai tuomet pavyko rasti naujų rėmėjų, o tai leido užtikrinti gerą puikių rezultatų tarptautinėje arenoje pasiekusių Lietuvos rinktinių pasirengimą Europos ir pasaulio čempionatams. Be to, M.Balčiūnas tąmet buvo išrinktas į „FIBA Europe“ valdybą.

Dalia Kuklierienė apie viešbutį: „Rizika buvo pamatuota, o rezultatas rodo, kad drąsios idėjos atsiperka.“

Apdovanojimų nestokoja ir D.Kuklierienė, kurios verslas anksčiau matė ir gerokai prastesnių laikų. Jos pavardė skambėjo 2011-aisiais vykusiuose Metų verslininkų apdovanojimuose. Juose tuometis ūkio ministras Rimantas Žylius apdovanojo aštuonias labiausiai šalies verslui ir ūkio plėtrai nusipelniusias įmones.

Už Lietuvą garsinantį turizmo projektą apdovanojimą gavo „Via Unica“. Ji buvo įvertinta už apgyvendinimo sektoriaus, rengiantis Europos krepšinio čempionatui, Panevėžyje plėtrą ir modernizavimą, naujų turizmo paslaugų pasiūlą. Įmonės valdomas keturių žvaigždučių viešbutis „Romantic“ per 2010 m. ir 2011 m. pirmą pusmetį daugiau kaip 50 proc. praplėtė svečių apgyvendinimo galimybes, pristatė naujovę Lietuvoje – SPA, kuriame naudojamos lietuvių liaudies tradicijos, priėmė 65 proc. daugiau vietos ir užsienio turistų.

Beje, D.Kuklierienė jau anksčiau yra turėjusi teisinių problemų. Bemaž prieš dešimtmetį jos iš darbo kavinėje „Link Nemuno“ atleisti du pavaldiniai buvo laimėję bylą prieš buvusią darbdavę. Panevėžio apygardos teismas sutuoktinių Indros ir Mariaus Masiokų atleidimą pripažino neteisėtu ir įpareigojo išmokėti per 60 tūkst. litų už priverstines pravaikštas bei patirtą žalą, 2006-aisiais rašė laikraštis „Sekundė“. Verslininkė savo ruožtu tuomet aiškino patekusi į buvusių darbuotojų pinkles.

Tuo teismų karuselė nesibaigė. Ši istorija pasiekė net Aukščiausiąjį Teismą, kuris 2007 m. patvirtino, kad sutuoktiniai buvo teisūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius