-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 21

Košmariškas Palangos medikų savaitgalis – nuo karščio alpstančių poilsiautojų antplūdis

Palangos medikai praėjusį savaitgalį sako neturėję kada atsikvėpti. Nuo karčio alpstantys ir traumuoti poilsiautojai vienas po kito buvo vežami į kurorto ligoninės priėmimo skyrių. Vienam nelaimėliui diagnozuotas net pirmojo laipsnio nudegimas.
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Košmarišką savaitgalį prisimenantys kurorto medikai skaičiuoja pacientus. Jų buvo maždaug trečdaliu daugiau, nei įprastomis vasaros dienomis. Daugiausia nelaimėlių į priimamąjį atgabenta iš pliažų.

Palangos medikai praėjusį savaitgalį sako neturėję kada atsikvėpti – į priimamąjį buvo atvežta  trečdaliu daugiau pacientų nei įprastomis dienomis. 

„Ir perkaitę, ir traumuoti, ir su alergijomis. Šeštadienį ir sekmadienį turėjome maždaug po 60 pacientų. Įprastai jų būna apie 40. Tikrai medikams nebuvo kada  atsipūsti“, – savaitgalį apžvelgė Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento vadovės pareigas laikinai einanti gydytoja Laimutė Ežerinskienė.

Tačiau labai sunkių traumų ar nelaimių, medikės teigimu, nebuvo. Dažniausiai poilsiautojai skundėsi perkaitę saulėje. Vienam saulės vonių mėgėjui diagnozuotas net pirmojo laipsnio nudegimas.

Ne visi nukentėjusieji pakliūva į medikų rankas. Dažnai pirmąją pagalbą suteikia ir gelbėtojai. Pasak Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, praėjusį savaitgalį jiems teko gelbėti ne skęstančiuosius, o traumuotus poilsiautojus.

Tarp alpstančiųjų nuo karščio buvo ir saulės vonių mėgėjas, kuriam medikai diagnozavo pirmojo laipsnio nudegimą. 

„Vienas jaunuolis, žaisdamas tinklinį,  pasitempė kaklą, kitas  – pirštą nusilaužė. Turėjom poilsiautoją, kuris stiklu koją kopose susižalojo. Keturmetei mergaitei po širšės įgėlimo prasidėjo alerginė reakcija. Tokiais atvejais prašom ir medikų pagalbos. Bet jei sužeidimai mažesni, užtenka ir mūsų gelbėtojų pagalbos“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Medikai įspėja saulės voniomis mėgautis labai atsargiai. Pirmą kartą degintis vos 15 minučių. Pati pavojingiausia saulė būna nuo 11 val. iki  16 val.

Šiuo metu poilsiautojai raginami visai vengti tiesioginių saulės spindulių. Karštą dieną patartina išgerti bent 2 litrus skysčių ir būtinai naudoti kremus nuo kenksmingo saulės poveikio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius