Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 29

Kosove žuvusį Audrių Šenavičių siūloma apdovanoti Vyčio Kryžiaus ordinu

Trečiadienį Vyriausybė nutarė teikti prezidentei Daliai Grybauskaitei Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi už didvyriškumą ir pasiaukojimą vykdant Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės viršenybės (EULEX) misiją Kosove po mirties apdovanoti tarnybos metu žuvusį Audrių Šenavičių.
Audrius Šenavičius
Audrius Šenavičius / Muitinės departamento nuotr.

Darbą Klaipėdos teritorinėje muitinėje A.Šenavičius pradėjo 2000 m. 2006-aisiais A.Šenavičius buvo laikinai perkeltas dirbti ekspertu Europos Sąjungos (ES) pasienio paramos misijoje Moldovoje ir Ukrainoje.

Kaip puikiai vertinamam pareigūnui, misijos laikas buvo pratęstas iki 2009 m. 2012-aisiais A.Šenavičius buvo perkeltas į muitinės pareigūno pareigas ES teisės viršenybės (EULEX) misijoje Kosove.

Misijoje Kosove A.Šenavičius buvo Muitinės mobiliosios komandos narys.

Komanda Kosovo pasienio punktuose atliko muitinės kontrolę, transporto priemonių, prekių ir keleivių tikrinimą, kontrabandos gabenimo užkardymą, dalyvaudavo vykdant tyrimus ir apklausas vietoje atliekant baudžiamąjį persekiojimą, muitinės operacijose prieš kontrabandos gabenimą ir nusikalstamas grupuotes pasienio perėjimo punktuose.

2013 m. rugsėjo 19-ąją Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano tarnybos metu, apšaudžius ES teisės viršenybės (EULEX) misijos dalyvius, A.Šenavičius žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius