Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Kovos su nelegaliomis statybomis tęsiasi

Nemenčinės miškų urėdija Vilniaus apygardos teismui apskundė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo nutartį, uždraudusią nugriauti tvorą, kuria Laurų gatvėje aplink gyvenamųjų namų kvartalą nelegaliai aptvertas valstybinis miškas.
Statybos
Statybos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Statybos

Aplinkos ministerija mano, kad gruodžio 24 d. priimta Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo nutartis, kuria valstybiniame miške pastatytai tvorai pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės, yra nepagrįsta. Teismo nutartyje teigiama, kad laikinosios apsaugos priemonės reikalingos siekiant užtikrinti saugią vykstančių statybos darbų aplinką.

Aplinkos ministerijos Teisės ir personalo departamento direktoriaus Roberto Klovo teigimu, statybos darbai vyksta tik 1,5 hektaro plote, o aptverta daugiau kaip 10 hektarų valstybinio miško, kuris išimtine nuosavybės teise priklauso valstybei. Aptvėrus valstybei priklausantį mišką tvora, valstybinio miško valdytojai nebeturi galimybių tinkamai prižiūrėti valstybinį mišką, saugoti jį nuo gaisrų, kenkėjų, kitų neigiamų veiksnių ir įgyvendinti kitas Miškų įstatyme numatytas miško valdytojo pareigas, praneša Aplinkos apsaugos ministerija.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas generaliniam miškų urėdui Benjaminui Sakalauskui nurodė, jeigu Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo nutartis būtų panaikinta, nedelsiant nugriauti Laurų kvartale pastatytą nelegalią tvorą, trukdančią įgyvendinti miško valdytojo teises ir pareigas. Pasak Gedimino Kazlausko su nelegaliomis statybomis ir toliau bus kovojama visu griežtumu ne tik šiuo konkrečiu atveju.

Ministerijai pavaldžioms institucijoms nurodyta įvertinti kovai su neteisėtomis statybomis ir statybos reikalavimų pažeidimais skirtas priemones, jų poveikį ir veiksmingumą, pasiūlyti konkrečius būdus, kaip pašalinti savivalės padarinius. Šiuo metu aplinkos ministerija kartu su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija rengia priemonių planą, kuriame bus numatyti reikalingi įstatymų, kitų teisės aktų pakeitimai, prioritetinės priemonės, palengvinančios kovą su nelegaliomis statybomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius