Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 12

K.Prunskienės partija greičiausiai šauks antrą steigiamąjį suvažiavimą

Teisingumo ministerijai (TM) atsisakius registruoti naują ekspremjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujamą partiją – Lietuvos liaudies sąjungą (LLS), partija greičiausiai šauks antrą steigiamąjį suvažiavimą, kad pataisytų ministerijai užkliuvusius įstatus.
Partijos suvažiavimo akimirkos
Kazimira Prunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip BNS sakė partijos vadovė K.Prunskienė, tai būtų ne naujas suvažiavimas, o tarsi pirmojo „tęsinys“, kadangi pataisyti, anot jos, reikėtų tik vieną dokumentą.

„Galbūt darysime antrąjį posėdį, pratęsiant aną, ir pakoreguosime dokumentą, dėl kurio eina ginčas. Matyt, tokį kelią pasirinksime“, – svarstė ekspremjerė.

TM atsisakė registruoti LLS vasario pradžioje, argumentuodama, kad partijos įstatai neatitiko Lietuvos įstatymų, specialistams pasirodė neaiški valdymo organų išrinkimo ar kitų organų sudarymo tvarka.Jos nuomone, kreiptis į teismą nebūtų tinkamas variantas, kadangi procesas gali užtrukti, be to, partija užsitrauktų Teisingumo ministerijos pyktį.

„Egzistuoja galimybė kreiptis į teismą, bet žinant, kad lėtai viskas vyksta, neaišku, kiek užtruks. Kai kurios nelogiškos (Teisingumo ministerijos – BNS) pastabos, bet nenorime ginčytis su šia institucija. Nenorime dirbtinio konflikto daryti. Teismas nėra patogus būdas spręsti problemoms“, – kalbėjo K.Prunskienė.

Anot politikės, ar šaukti antrąjį steigiamąjį suvažiavimą, ar kreiptis į teismą, šeštadienį spręs partijos taryba. Ji neatmetė galimybės, kad dalis partijos norės kreiptis į teismą. „Šeštadienį darysime tarybos posėdį, ir, matyt, iki mėnesio – antrą suvažiavimą. (Šeštadienį – BNS) spręsime, kokiu keliu eiti – gal mūsų kolegos reikalaus kreiptis į teismą“, – sakė ji.

TM atsisakė registruoti LLS vasario pradžioje, argumentuodama, kad partijos įstatai neatitiko Lietuvos įstatymų, specialistams pasirodė neaiški valdymo organų išrinkimo ar kitų organų sudarymo tvarka.

Lietuvoje buvo prieštaringai įvertintas faktas, kad pasveikinti naujos partijos į jos steigiamąjį suvažiavimą gruodį atvyko Rusijos Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas, kuris renginyje sukritikavo ir Lietuvos politinę sistemą.

Steigiamajame partijos suvažiavime, be K.Kosačiovo, dalyvavo ir Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, atstovai iš Kaliningrado srities, Baltarusijos, Kazachstano.

Partija programoje save apibūdina kaip centro kairės politinę organizaciją, vienu pagrindinių tikslų skelbia socialinės rinkos ekonomikos įgyvendinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius