Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Krašto apsaugai vadovauti siūlomas A.Anušauskas: finansavimas gynybai turi būti didesnis nei 2 proc. BVP

Į krašto apsaugos ministrus siūlomas konservatorius Arvydas Anušauskas sako, kad turi būti laikomasi politinio įsipareigojimo didinti finansavimą gynybai, jog jis pasiektų 2,5 procentus nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). Kandidatas į ministrus aiškino suprantantis, kad artimiausi metai finansavimo prasme bus sudėtingi, vis dėlto nuo to priklausys mūsų kariuomenės ateitis ir galimybės.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kandidatei į premjeres Ingridai Šimonytei paviešinus kandidatų į ministrus sąrašą, A.Anušauskas sakė, kad pasiūlymo vadovauti KAM sulaukė pastarosiomis dienomis.

„Ar pasiruošęs? Dvylika metų kai dirbi šitoje srityje, visada galvoji, kad pasiruošęs, bet vis niekada iki galo nepasiruoši tiems iššūkiams, nes sistema didelė, darbai – jų tikrai daug. Dėl to visada susidėlioji prioritetus. Tai, visa laimė, kad šitoje sistemoje daugelis darbų yra tęsiami metai iš metų“, – žurnalistams Seime komentavo kandidatas į krašto apsaugos ministrus.

V.Džiavečkos nuotr./Lietuvos pirkinys – „Black Hawk“
V.Džiavečkos nuotr./Lietuvos pirkinys – „Black Hawk“

Tarp tęstinių veiklos prioritetų A.Anušauskas išskyrė bendravimą su sąjungininkais, gynybos pajėgumų didinimą.

„Antras dalykas, kurį norėčiau akcentuoti, – tai vis tik nacionalinis saugumas nėra tik valstybės, bet ir jos piliečių reikalas. Dėl to piliečių atsparumo hibridinėms grėsmėms, tai pačiai dezinformacijai didinimas, piliečių galimybių dalyvauti krašto apsaugoje plačiąja prasme – ne tik su ginklu rankose, to plėtimas ir didinimas irgi, manau, gali būti vienas iš prioritetų“, – nurodė Seimo narys.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas

Taip pat A.Anušauskas minėjo, kad svarbus kariuomenės modernizavimas ir plėtra.

Jis sakė suprantantis, kad, kalbant apie finansavimą, artimiausi metai bus sudėtingi, vis dėlto nuo to priklauso šalies ginkluotųjų pajėgų ateitis ir galimybės.

2018 metais Seime atstovautos politinės partijos, išskyrus socialdemokratus, pasirašė susitarimą dėl gynybos finansavimo.

VIDEO: Po pokalbio su prezidentu I.Šimonytė atskleidė savo pasiūlytus kandidatus į ministrus

Juo įsipareigojama nuosekliai didinti finansavimą gynybai, kad 2030 metais krašto apsaugai būtų skiriama ne mažiau kaip 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

A.Anušausko nuomone, ši numatyta kryptis turėtų būti išlaikyta. Anot jo, krašto apsaugai reikia skirti daugiau nei 2 proc. BVP.

„Be abejonės. Ir ta kryptis yra numatyta – iki 2,5 proc. Bet tai nėra artimiausių metų, tai yra artimojo laikotarpio uždavinys“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius