Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Krašto apsaugos ministerija pasisako prieš užsakomąją žiniasklaidą

„Krašto apsaugos ministerija užsakomosios žiniasklaidos neperka ir nepirks. Žiniasklaidos pirkimas yra socialiai neatsakingas elgesys, prieštarauja demokratiškos ir pilietinės visuomenės principams, iškreipia žodžio laisvę“, – teigia krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė po „Valstiečių laikraščio“ pardavimų skyriaus atstovų pasiūlymų ministerijai pirkti užsakomuosius straipsnius ar sudaryti sutartį dėl kitokių paslaugų pirkimo ir po to sekusio tendencingo „VL“ straipsnio apie Krašto apsaugos ministeriją (KAM).
Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės žodis
Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės žodis / Alfredo Pliadžio / KAM nuotr.

„VL“ pardavimų skyriaus atstovai į ministeriją buvo atėję lapkričio pradžioje siūlydami pirkti užsakomuosiuos straipsnius arba kitaip bendradarbiauti, jiems tuomet buvo atsakyta, kad Krašto apsaugos ministerijos principinė pozicija yra informuoti visuomenę be užsakomosios žiniasklaidos.
 
„VL“ lapkričio 27 d. straipsnis „Ministerijos biurokratams tūkstančiai, o kariams trupiniai“ yra pirmasis straipsnis po ilgo nesidomėjimo krašto apsauga periodo. Per pastarąjį pusmetį laikraštyje buvo išspausdinta vos porą originalių straipsnių krašto apsaugos tema.
 
Krašto apsaugos ministerija mano, kad žiniasklaidos pirkimu griaunamas vienas pagrindinių demokratijos principų – žodžio ir spaudos laisvė, taip pat griaunami ir žurnalistinio darbo principai, visuomenės pasitikėjimas žiniasklaida ir institucijomis.
 
„Krašto apsaugos ministerija yra aktyviai dirbanti, todėl kartais klystanti. Vieša kritika, išreikšta laikantis etikos ir objektyvumo principų, ne tik prisideda prie ministerijos veiklos gerinimo, bet ir atitinka viešąjį interesą, prisideda prie demokratijos plėtros, – pabrėžė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. – Tačiau tai turi būti daroma laikantis Visuomenės informavimo įstatymo ir Lietuvos žurnalistų etikos kodekso, o ne manipuliuojant ir klaidinančiai interpretuojant duomenis“.
 
Norime pažymėti, kad minėtoje „VL“ publikacijoje manipuliuojami klaidingai interpretuojami KAM pateikiami duomenys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius