Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Kreiptasi į prokurorus dėl suklastotų Broniaus Bradausko vadovaujamo komiteto dokumentų

Azartinių lošimų įstatymas toliau kaitina aistras Seime – trečiadienį parlamentaras Naglis Puteikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas išsiaiškinti, ar nebuvo suklastotas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto sprendimas, kuriuo nesvarstyti parlamentarų siūlymai, kokią didžiausią sumą po euro įvedimo nustatyti B kategorijos lošimo automatuose.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, socialdemokratas Bronius Bradauskas yra pasiūlęs lošimo automatuose vietoje 1 Lt, nustatyti 1 euro didžiausią statomą sumą.

N.Puteikis, kartu su keliais parlamentarais, pasiūlė mažesnę sumą – 0,3 euro centų.

Tačiau paaiškėjo, kad komitetas nei į šį, nei į socialdemokrato Juliaus Sabatausko siūlymą nustatyti 0,5 euro centų sumą, neatsižvelgė.

Todėl galima įtarti, kad buvo suklastoti dokumentai ir padirbtas BFK protokolas.

N.Puteikis nusprendė išsiaiškinti, kodėl.

Kaip rašoma N.Puteikio rašte Generalinei prikoratūrai, jo žiniomis, posėdis, kuriame neatsižvelgta į parlamentarų siūlymus, apskritai neįvyko, nors jo metu priimti sprendimai užregistruoti Seimo informacinėje sistemoje.

„Tai patvirtino ir keli BFK nariai. Todėl galima įtarti, kad buvo suklastoti dokumentai ir padirbtas BFK protokolas. Prašau ištirti aplinkybes, panaikinti sprendimus ir nubausti kaltuosius“, – rašte rašo N.Puteikis. Tokį prašymą jis išsiuntė ir Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei bei Seimo Etikos ir prodecūrų komisijai.

„Mūsų pasiūlymai buvo atmesti net nepasikvietus mūsų į posėdį. Kai pradėjome aiškintis, kada jis vyko, paaiškėjo, kad niekas nežino apie jokį posėdį“, – 15min.lt pasakojo Seimo narys.

B.Bradauskas: komiteto nariai apklausti telefonu

Socialdemokratas B.Bradauskas 15min.lt sakė, kad posėdis nevyko, tačiau sprendimai buvo priimti apklausus jo narius telefonu.

Jis aiškino, kad N.Puteikio ir kitų parlamentarų pasiūlymai nesvarstyti, nes jie taikyti ne tiems Azartinių lošimų įstatymo straipsniams, kurie minimi pataisoje.

Vieningą nuomonę komitetas priėmė – azartinių lošimų klausimus nukelti į neribotą laiką, nebeteikti nieko, arba aš teiksiu pasiūlymą, kad visi azartiniai lošimai būtų Lietuvoje uždrausti ir sukelti tik į Krivasalį Ignalinos rajone.

Tačiau tai – ne tiesa, nes B.Bradausko pataisoje kalbama apie didžiausią statomą sumą, kurią ketinama nustatyti lošimo automatams, kaip ir parlamentarų siūlymuose.

Apie tai paklaustas B.Bradauskas aiškino, kad apklausos būdu komiteto nariai pritarė, kad turi būti nustatyta 1 euro suma.

„Vieningą nuomonę komitetas priėmė – azartinių lošimų klausimus nukelti į neribotą laiką, nebeteikti nieko, arba aš teiksiu pasiūlymą, kad visi azartiniai lošimai būtų Lietuvoje uždrausti ir sukelti tik į Krivasalį Ignalinos rajone“, – bandė ironizuoti B.Bradauskas.

Dėl Azartinių lošimų įstatymo Seime įnirtingai ginčytasi antradienį. Juose skambėjo kaltinimai B.Bradauskui pataikaujant lobistams.

Jo parengtame projekte, be kita ko, siūloma  leisti lošimų automatų salonams per dvejus metus po euro įvedimo iš naujo sertifikuoti įrenginius. Taip pat siūloma, kad bendrovė pinigų išmokėjimui už vieną automatą turėtų laikyti ne 300 Lt, o 300 eurų.

Pasiūliusiųjų nedidinti statomos sumos argumentai komitete neišklausyti, nes jam vadovauja B.Bradauskas. Man pačiai teko susidurti su lobistais – prasidėjo skambučiai, kvietimai susitikti.

„Projektas buvo parengtas ir jį nedelsiant apsvarstė komitetas, ir štai – jau svarstymas plenariniame posėdyje. Vyriausybės išvados nėra, neišklausytos nevyriausybinės organizacijos, – kalbėjo ji. – Pasiūliusiųjų nedidinti statomos sumos argumentai komitete neišklausyti, nes jam vadovauja B.Bradauskas. Man pačiai teko susidurti su lobistais – prasidėjo skambučiai, kvietimai susitikti, paaiškinti neva teigiamą projektą. Tai leidžia daryti prielaidą, kad daroma viskas, kad visuomenei žalingas įstatymas būtų priimtas skubant sesijos pabaigoje“.

Socialdemokratas B.Juodka pabrėžė, kad B.Bradausko siūlomos pataisos prieštarauja Euro įvedimo įstatymui, kuriame teigiama, kad prekės ir paslaugos, keičiant litą euru, negali brangti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius