-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 07

Krepšinio čempionato metu jo dalyviai ir savanoriai viešuoju transportu Kaune naudosis nemokamai

Rugsėjo 12–19 dienomis Kaune vyks 37-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas „EuroBasket 2011“. Siekiant palengvinti šio čempionato dalyvių ir savanorių keliavimą po miestą, Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė, jog čempionato metu akredituoti asmenys vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais Kauno mieste važiuotų nemokamai.
Autobusas Kaune.
Nuo šiol į Kauno oro uostą net ir vėlai vakare atvykę keleiviai miestą galės pasiekti visuomeniniu transportu – autobusu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Akredituotų čempionato dalyvių skaičius planuojamas iki 600 žmonių grupinių varžybų metu bei iki 900 žmonių finaliniame etape. Taip pat buvo pritarta, kad čempionato organizacinio komiteto ženklu paženklintų transporto priemonių valdytojai būtų atleisti nuo vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti.

Identiški tarybos sprendimai buvo priimti ir dėl gegužės 19–22 dienomis Kaune vyksiančios 31-ųjų Tarptautinių Hanzos dienų šventės dalyvių. Šventės metu organizacijos „Jaunimo Hanza“ atstovai ir šventės savanoriai vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais važiuos nemokamai.

Gegužės 19–20 dienomis šios šventės transporto priemonių valdytojai taip pat atleisti nuo vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti.

Kauno mieste rugpjūčio mėnesį vyks dar ir Europos vežimėlių krepšinio čempionatas.

Taryba patenkino Lietuvos Neįgaliųjų sporto federacijos prašymą ir rugpjūčio 1–8 dienomis vyksiančio Europos vežimėlių krepšinio čempionato metu čempionato dalyviai vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais važiuos nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius