Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11 /15:33

Kristina Brazauskienė: išeitinių kompensacijų reikalaujančius Seimo narius reikia išvaikyti beisbolo lazdomis

Šeštadienį priešpiet Vilniaus viešbutyje „Crowne Plaza“ į steigiamąjį Demokratinės darbo ir vienybės partijos suvažiavimą (DDVP) rinkosi Kristinos Brazauskienės bendražygiai.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Norint įkurti partiją pagal Lietuvos įstatymus reikia ne mažiau nei tūkstančio piliečių. Steigiamajame DDVP suvažiavime partijos vadove buvo išrinkta prezidento K.Brazauskienė. Ji teigė, kad suvažiavime dalyvavo 98 asmenys, tačiau jie turėjo įgaliojimus atstovauti maždaug 1,3 tūkst. žmonių.

Dėkojo A.Brazauskui

Prezidento Algirdo Brazausko našlė K.Brazauskienė į politikos gyvenimą jau bandė įsilieti, pernai rugpjūtį tapdama Vytauto Šustausko iki tol vadovautos Lietuvos laisvės sąjungos pirmininke. Tačiau kilus nesutarimams iš šios partijos ji pasitraukė lapkritį ir pareiškė kursianti naują politinę jėgą.

 

Aš atsakysiu liaudiškai – iš senų kiaušinių kiaušinienės kepti nenoriu, – sakė K.Brazauskienė.

 

Suvažiavimo išvakarėse savo tinklalapyje K.Brazauskienė rašė norinti padėkoti visiems, kurie kartu su ja kuria DDVP. „Esu laiminga, kad nepabūgote kovoti dėl savo teisėtų interesų. Žinau, kad nebijome darbo. Atvirkščiai, mus vienija tai, kad visą savo gyvenimą dirbome. Dirbome sunkiai, negailėdami savęs. Mes žinome darbo vertę, nedarbo kainą, įvertinimo malonumą ir valstybės nesąžiningumą visų galinčių bei norinčių dirbti atžvilgiu“, – rašo „Crowne Plaza“ viešbutį valdanti moteris.

 

Taip pat šiame kreipimesi nepamiršta paminėti A.Brazausko – K.Brazauskienė cituoja jo mintį, kad „blogis kuriamas individualiai, gėris – vienybėje“. „Ir Algirdas neklydo: veikdami kartu demaskuojame neteisybę ir šaliname ją su visais melo klapčiukais ir tinginiais, parazituojančiais mūsų bendros valstybės sąskaita. Todėl esame vieningi, kai sakome „jau gana“, – skambių žodžių negaili K.Brazauskienė.

Tikisi didžiosios daugumos Seimo narių vietų

Prieš suvažiavimą K.Brazauskienė sakė tikinti savo pergalę būsimuose Seimo rinkimuose ir, nežinia rimtai ar juokais, tikino ketinanti laimėti 139 vietas parlamente, dvi palikdama opozicijai.

K.Brazauskienė atskleidė, kad jau yra surinkta daugiau nei 1500 partiją remiančių asmenų parašų. „Labai esu nudžiuginta, nes registruojant, sako, išbrokuoja 200–300 parašų. Tad kai turėjau tūkstantį, galvojau, kaip čia gauti daugiau, nes jeigu kelis išbrauktų – juk klaidų būna: ar blogai kas nors įrašo, ar tyčia ką nors padaro – tai būčiau labai nusivylusi ir nusiminusi“, – sakė K.Brazauskienė.

„Neapsidžiaugčiau Seimo narių pagalba“

Anot K.Brazauskienės, naujosios partijos nariai yra ir jauni, ir pagyvenę, energingi ir entuziastingi žmonės, išsilavinę, norintys keisti Lietuvą į gerą pusę. Tačiau žinomų politikų, anot jos, esą nėra. „Tai daugiau savo srities specialistai. Politikų negalėčiau įvardyti, bet tie politikai jau 22 metus sėdi ir ką jie mums gero padarė? Aš nepasakyčiau, kad labai apsidžiaugčiau, jeigu 50 politikų iš Seimo ateitų man padėti“, – kalbėjo A.Brazausko našlė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Suvažiavimo dalyviai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilma Kvietkauskienė

Kol kas moteris tikino negalvojusi apie tai, kokioje rinkimų apygardoje galėtų kelti savo kandidatūrą į Seimą, esą šis sprendimas atidėtas po to, kai partija bus įregistruota.

K.Brazauskienė neslėpė savo pasipiktinimo dabartiniais Seimo nariais, kurie skundžiasi, kad trūksta lėšų būsimoms išeitinėms kompensacijoms pasibaigus kadencijai. Esą ji yra pasiūliusi Seimo nariams dirbti pagal terminuotą darbo sutartį, nes jie juk išrenkami ketveriems metams.

„Kurkime privilegijas toms bobutėms ir pensininkams, iš kurių atimamos pensijos, jiems padėkime. Aš parašiau kreipimąsi dėl išeitinių pašalpų, bet visi tyli. Pasakiau, kad turėtų dirbti pagal terminuotą darbo sutartį, jie išrinkti ketveriems metams ir viskas, viso gero. Kai žmonės negali už šildymą sumokėti, Seimo nariai drąsiai aiškina, kad trūksta pinigų išeitinėms. Juos beisbolo lazdomis reikia išvaikyti už tokius žodžius“, – karščiavosi K.Brazauskienė.

Reikalaus audito

Patekusi į valdžią ji sakė pirmiausia žiūrėsianti, kas paliekama. „Reikalingas Vyriausybės auditas – kokią skolą gavo, kokią palieka. Visi žinome, kad pasiskolinta 10 mlrd., o ar kas nors pajuto, kad geriau? Naujų mikrofonų nusipirkote už tuos milijardus? Jie kažkur yra, negali imti ir dingti. Čia pagal fizikos dėsnį: niekas iš niekur neatsiranda ir neišnyksta“, – kalbėjo K.Brazauskienė.

DDVP bus labiau centro partija, teigė būsimoji partijos vadovė. Partijos pavadinimą esą nulėmė Prezidento A.Brazausko įtaka – jis buvo įkūręs Demokratinę darbo partiją, be to, buvo tas žmogus, kuris suvienijo visą Lietuvą, tad abu šie dalykai ir yra naujosios politinės jėgos pavadinime.

Iš senų kiaušinių kiaušinienės nekeps

Po suvažiavimo K.Brazauskienė neslėpė pasitenkinimo – ji tapo naujosios partijos vadove, buvo išrinkti ir penki jos pavaduotojai. Pirmąja jos pavaduotoja tapo Vilma Kvietkauskienė, buvusio politiko ir žurnalisto Vytauto Kvietkausko žmona.

„Programa ir siekiai yra, bet tai ne rinkiminė, o partijos programa. Rinkimams ji turi būti tobulinama ir aiškiau išdėstomi tikslai. Mūsų tikslai yra tokie, kad būtų mažinama bedarbystė, emigracija. Norime kurti žmonėms gerovę“, – teigė K.Brazauskienė.

Žinomų veidų DDVP steigiamajame suvažiavime nebuvo matyti. O paklausta, kurie dabartiniai Seimo nariai galėtų papildyti naujosios politinės jėgos gretas, K.Brazauskienė žodžių į vatą nevyniojo: „Aš atsakysiu liaudiškai – iš senų kiaušinių kiaušinienės kepti nenoriu“.

70 proc. yra „Facebook“ draugų. Tai „Facebook“ partija, suėjo visi žmonės iš apačios, nebuvo jokių nurodymų, – teigė V.Kvietkauskienė.

Vienas iš suvažiavimo delegatų, po posėdžio spėjęs ir papietauti vilnietis pensininkas Jonas Kaminskas sakė norįs palaikyti K.Brazauskienę, nes senosios partijos, jo manymu, esančios žlugusios. „Sunku pasakyti, ar šita partija ką nors darys kitaip. Arūnas Valinskas kūrė savo partija ir nieko. Bet nauja partija gal ką nors padarys. Aš buvęs inžinierius, dabar jau pensininkas, man jau 70 metų, todėl kažko labai negalėčiau. K.Brazauskienė gal daug ko išmoko iš gerbiamo amžiną atilsį Brazausko“, – kalbėjo vyras.

Vienas iš partijos tarybos narių Jonas Rekešius teigė dirbęs su A.Brazausku, pažįstantis K.Brazauskienę kaip labai gerą vadybininkę ir organizatorę. „Buvo mintis pratęsti A.Brazausko politinę dvasią ir jo sugebėjimą telkti ir vienyti, o ne skaldyti ir priešinti. Susidarė toks įspūdis, kad socialdemokratų partija nuėjo ne Brazausko, o labiau Kubiliaus keliu, partijos tapo rinkėjams sunkiai atskiriamos“, – apie savo pasirinkimą kalbėjo J.Rekešius.

Vyro teigimu, į šią partiją renkasi žmonės, kurių nereikia kitose politinėse jėgose, bet jie yra aktyvūs ir turi savo nuomonę. J.Rekešius įsitikinęs, kad rinkėjai K.Brazauskienę „rankomis įneš į Seimą“.

Partija susikūrė padedant „Facebook“

Iš Jiezno Prienų rajone atvažiavusi Erika Švenčionienė sakė tikinti, kad rinkėjai rinksis tuos, kurie yra šalių jų. Į šią partiją ji sakė atėjusi dėl to, kad kitose partijose eiliniai nariai reikalingi tik kaip statistai, kurių nuomonė nėra girdima. „Labai sužavėjo tai, kad ši partija kuriama netradiciškai, net padedant „Facebook“. Vadinasi, atėjo labai daug įdomių žmonių ir mes vieni kitus galėjo pažinoti tik partijos susibūrimuose. Atėjo žmonės drąsūs ir įvairūs“, – aiškino moteris.

Socialinių tinklų pagalbą kuriant partiją patvirtino ir išrinktoji K.Brazauskienė pavaduotoja V.Kvietkauskienė. „Susirinko visi paprasti žmonės. Galima sakyti, kad 70 proc. yra „Facebook“ draugų. Tai „Facebook“ partija, suėjo visi žmonės iš apačios, nebuvo jokių nurodymų. Visi patys rinkome parašus, rodėme iniciatyvą. Tie žmonės ir buvo siūlomi tapti pavaduotojais, tarybos nariais, kurie prisidėjo savo darbu“, – teigė V.Kvietkauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius