Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Kristinos Brazauskienės rentos klausimą spręs kitais metais

Ar bus patenkintas mirusio prezidento Algirdo Brazausko našlės prašymas skirti jai valstybinę rentą, turėtų paaiškėti kitų metų pradžioje, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. Pasak jo, sausio mėnesį tai bus vienas iš pirmųjų Vyriausybės pasitarimų klausimų.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / BFL/Ričardo Grigo nuotr.

„Šis budintis klausimas bus po Naujųjų vienas iš Vyriausybės pasitarimo klausimų“, – trečiadienį po metų įvykių apžvalgos konferencijos žurnalistams sakė D.Jankauskas.

Ministro teigimu, Vyriausybė turės apsispręsti, ar skirti rentą pagal dabar galiojančius įstatymus, ar įvertinus aplinkybes priimti „kokius nors kitus sprendimus“. Šiuo metu laukiama, ar Konstitucinis Teismas (KT) priims svarstyti grupės parlamentarų kreipimąsi dėl šios rentos skyrimo konstitucingumo. Tačiau ir tuo atveju, jei KT priimtų nagrinėti šį prašymą, teismo sprendimo gali prireikti laukti net kelerius metus, mat klausimas būtų svarstomas eilės tvarka. Seimas nesutiko kreiptis į KT parlamento vardu, o būtent tai būtų užtikrinę skubią prašymo svarstymo procedūrą.

Į KT grupė parlamentarų kreipėsi suabejojusi, ar dera rentą skirti moteriai, kuri A.Brazausko prezidentavimo metu dar nebuvo jo žmona. Be to, K.Brazauskienė valdo didelį turtą.

Ministras D.Jankauskas asmeninės pozicijos šiuo klausimu neatskleidė.

K.Brazauskienė rentos paprašė dar vasarą, netrukus po A.Brazausko mirties. Visuomenėje tai sukėlė nemažą pasipiktinimą. Savo ruožtu K.Brazauskienė grasina, kad jeigu bus atsisakyta skirti rentą, ji kreipsis į teismą.

Jei mirusio prezidento žmonai K.Brazauskienei vis dėlto bus skirta valstybinė prezidento našlės renta, mėnesį ji gautų apie 6 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius