Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 09

„Kritinės masės“ akcijos metu Vilniaus šaltkalvis tapo paparacu (video)

Vilniaus Kalvarijų gatvės gyventojas tik dėl įdomumo ketino nufilmuoti įspūdingą dviratininkų koloną, tačiau netikėtai tapo svarbaus įvykio liudininku. Jo užfiksuoti vaizdai, kai automobilis rėžėsi į dviratininkus, apkeliavo visas žiniasklaidos priemones.
„Kritinė masė“
„Kritinė masė“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilnietis Aleksandras Pozdniakovas mobiliojo ryšio telefonu užfiksavo tai, ko galėtų pavydėti garsiausi fotografai. Kalvarijų gatvėje gyvenantis vyras prieš savaitę, penktadienį, tapo nelaimės liudininku, kai akcijos „Kritinė masė“ dviratininkus ištaškė lengvasis automobilis.

Aleksandro vaizdo įrašas pasklido po interneto tinklalapius, jį rodė visos televizijos.

A.Pozdniakovas įrašą mobiliajame telefone saugos turbūt visą gyvenimą. „Štai čia jis“, – išdidžiai rankoje laikydamas aparatą kalbėjo vilnietis dienraščiui „Lietuvos rytas“.

Prie jo namo ant asfalto dar likę juodi dryžiai – į dviratininkų koloną įsirėžusio ir stabdžiusio automobilio padangų žymės.

Vyras iš savo balkono penktame aukšte sovietmečiu stebėjo, kaip Kalvarijų gatve į demonstracijas traukia darbininkai.

Vėliau, atėjus Nepriklausomybei, šia gatve prabirbdavo motociklininkų kolonos. A.Pozdniakovas yra užfiksavęs ne vieną avariją judrioje Kalvarijų gatvės ir Konstitucijos prospekto sankryžoje.

VIDEO: Видео0089.3gp

Tačiau tai, kas nutiko per dviratininkų „Kritinę masę“, jam pasisekė nufilmuoti pirmą kartą gyvenime.

Tą penktadienį išvydęs Kalvarijų gatve plūstančius dviratininkus, Aleksandras išėjo į balkoną. Įjungęs telefono vaizdo kamerą, jis pirmiausia nukreipė ją į susidomėjusį, kas vyksta gatvėje, vilkšunį Atą. Pasižiūrėti į dviratininkų koloną išėjo ir A.Pozdniakovo žmona.

„Columbia Pictures“ pristato. Iš mano balkono į tai pasižiūrėti – ojojoj. Ir tai – tiktai pradžia“, – tarsi nujausdamas, kad vaizdo įrašas liks ne tiktai jam, juokais komentuoti rusiškai pradėjo vyras.

„Aš nufilmavau, aš nufilmavau“, – prabėgus kelioms akimirkoms po avarijos, kartojo A.Pozdniakovas. Vėliau jis patikslino, kad pavyko užfiksuoti automobilio valstybinį numerį, nes avarijos kaltininkas paspruko
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius