Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09 /12:19

Kritiškas prezidentės žvilgsnis krypsta į Joną Šimėną

Metiniame pranešime pasakiusi, kad imsis ieškoti asmenų, kurie Seimui teikia galimai korupcinius pasiūlymus, prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį patikslino, kad šiuo metu akylai stebi Seimo Aplinkos apsaugos komiteto, kuriam vadovauja Jonas Šimėnas, siūlomus įstatymus.
Jonas Šimėnas
Jonas Šimėnas

„Įvairiausių įstatymų pataisų matome dėl lobistų įtakos įvairiose stadijose: ir įstatymų paruošimo stadijoje, ir Vyriausybėje, ir Seime, ir netgi paskutiniu momentu – kai jau vyksta įstatymo priėmimo stadija.

Pirštais nenoriu badyti, kiekvienas autorius pats supranta, į ką nukreipta mano kritika, o kaip minėjau, stengsiuosi kiek įmanoma, kad Prezidentūra nepraleistų tokių įstatymų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė įvardijo, kad „žemė, aplinkosauga ir energetika – tai vienos iš įdomiausių sričių, kur yra daugiausia interesų ir pasiūlymų, blogąja prasme“.

Todėl manoma, kad Prezidentės kritikos strėlės krypsta į jau Seime nepasitenkinimo sulaukusį, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką konservatorių J.Šimėną. Paklausta, ar jos nuomone, J.Šimėnas gali toliau vadovauti Seimo komitetui, D.Grybauskaitė pareiškė „įdėmiai stebinti“ šio komiteto veiklą.

„Dėl vadovavimo komitetams sprendžia pats Seimas. Čia prezidentė tikrai negali kištis ir vertinti, bet prezidentė labai įdėmiai žiūri, į šio komiteto įstatymus“, – sakė D.Grybauskaitė.

Pats J.Šimėnas 15min.lt sakė, netaikąs prezidentės pasakymo sau asmeniškai.

„Labai gerai, kad prezidentė stebės. Gal ir yra kokių nors (lobistams naudingų pasiūlymų - red. past.). Reikia juos išaiškinti, išvesti į dienos šviesą. (...) Aš negaliu atsakyti už kitus Seimo narius. Aš galiu pasakyti už save - aš su jokiais lobistais nedirbu, niekam netarnauju ir jokiai korupcijai taip pat ne, o jei yra kitų, aš nesu atsakingas“, - teigė J.Šimėnas.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime vadovas Jurgis Razma teigė, kad valdančiosios koalicijos taryba yra gavusi Tautos prisikėlimo partijos pareiškimą, kad šios partijos atstovai Aplinkos apsaugos komiteto sėkmingo darbo neįsivaizduoja vadovaujant J.Šimėnui.

„ Koalicija yra susitarusi, kad su Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariais susitiks Ministras pirmininkas ir išsamiai pasikalbės, ar koalicijos atstovai mato bendrą darbą komitetui vadovaujant J.Šimėnui. Neturiu žinių, kad tas susitikimas jau įvykęs“, - 15min.lt sakė J.Razma.

Anot jo, jei premejerui komiteto nariai pasakys nebegalintys dirbti su J.Šimėnu, klausimą, ar nevertėtų keisti komiteto pirmininko, gali svarstyti konservatorių frakcija Seime.  

Primename, kad nepasitenkinimas J.Šimėno veikla Seime buvo kilęs, kai parlamentaras buvo įtariamas vienašališkai pakeitęs Atsinaujinančių energetikos šaltinių įstatymą jo priėmimo stadijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius