Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

KTU Karjeros dienose – daugiau motyvuotų studentų (nuotraukos)

Trečiadienį Kauno technologijos universitete (KTU) vyko kasmetinė didžiausia Baltijos šalyse įmonių ir studentų kontaktų mugė „KTU Karjeros dienos 2010“.
KTU Karjeros dienos
KTU Karjeros dienos / Ričardo Šaknio nuotr.

KTU studentais, kaip būsimais darbuotojais, susidomėjo stabiliausios Lietuvos įmonės, didžiausios mūsų šalyje užsienio kapitalo kompanijos ir kelios visame pasaulyje žinomos tarptautinės bendrovės. Šiemet renginyje dalyvavo net 50 sėkmingai veikiančių įmonių, iš kurių užsienio kapitalo kompanijos sudaro apie 30 proc.

Ričardo Šaknio nuotr./KTU Karjeros dienose dalyvavę verslininkai pastebėjo, kad šiemet darbo ieškantys studentai labiau motyvuoti
Ričardo Šaknio nuotr./KTU Karjeros dienose dalyvavę verslininkai pastebėjo, kad šiemet darbo ieškantys studentai labiau motyvuoti

„Dauguma Lietuvos ir užsienio kompanijų supranta KTU ruošiamų specialistų perspektyvumą, domisi rinkos tendencijomis, todėl savo ateitį bei veiklos rezultatyvumą sieja būtent su jais“, – teigė KTU Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė. Pasak šiųmetinėje kontaktų mugėje dalyvavusių įmonių atstovų, maždaug pusė jų personalo yra esami KTU studentai arba absolventai. „Tai rodo puikų universiteto absolventų pasirengimą ir savo srities veiklos išmanymą“, – teigė renginio mecenatas AB „ABB“ viceprezidentas Kęstutis Jablonskis.

Kasmet organizuojamos „KTU Karjeros dienos“ yra naudingos tiek studentams, tiek įmonėms. „Dalyvaujančios įmonės ne tik randa puikių darbuotojų, bet ir padidina apyvartą, gaminamais produktais ar teikiamomis paslaugomis sudomina daugiau žmonių. Studentams – tai puiki galimybė sužinoti aktualios informacijos apie karjeros galimybes, jų srities specialistų poreikį, praktikos vietas ir šalia teorinių žinių įgyti praktinių“, – renginio atidaryme kalbėjo KTU rektorius prof. Raimundas Šiaučiūnas.

Šiemet kontaktų mugėje dalyvavusių įmonių atstovai džiaugėsi dideliu motyvuotų ir aktyvių studentų būriu. Jaunimas domėjosi ne tik įsidarbinimo galimybėmis, bet ir aiškinosi, kokiomis savybėmis turi pasižymėti asmuo, norintis įsidarbinti konkrečioje įmonėje, kokių įgūdžių privalo įgyti siekdamas karjeros.

Per penkerius metus „KTU Karjeros dienose“ jau dalyvavo 424 įmonės ir 12 500 studentų. KTU Karjeros centro duomenimis, vien pernai po „KTU Karjeros dienų“ darbo ar praktikos vietą rado daugiau nei 400 studentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius