Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

KU rektoriui V.Žulkui – Latvijos ordinas

Penktadienį Klaipėdos universitetą su dvidešimtmečio sukaktimi pasveikins vakar oficialų valstybinį vizitą Lietuvoje pradėjęs Latvijos Respublikos prezidentas Valdis Zatleras.
V.Žulkus už indėlį stiprinant Latvijos ir Lietuvos draugystę apdovanotas Latvijos Komandoro didžiuoju kryžiumi.
V.Žulkus už indėlį stiprinant Latvijos ir Lietuvos draugystę apdovanotas Latvijos Komandoro didžiuoju kryžiumi. / 15min.lt nuotr.

Oficialaus vizito išvakarėse Klaipėdos universiteto rektorius prof.habil.dr. Vladas Žulkus už indėlį stiprinant Latvijos ir Lietuvos draugystę apdovanotas Latvijos Respublikos Pripažinimo ordinu Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Klaipėdos universiteto jubiliejiniai renginiai prasidės šiandien, 9 val. sveikinimais Rektorate. 13 val. bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Šilutės rajono savivaldybe. Vėliau, 14 val., šventiniai renginiai persikels į Klaipėdos koncertų salę, kur padėkos raštais ir atminimo dovanomis bus apdovanoti universiteto steigėjai ir pirmieji vadovai. Akademikas V.Razumas parengė paskaitą „Nedidelių valstybių mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros politika“.

15 val. į Klaipėdos universiteto garbės daktarus bus įnauguruotas Latvijos Respublikos prezidentas V.Zatleras. Uostamiestyje garbus svečias susitiks ir dėl vietos latvių bendruomene.

Klaipėdos mieste V.Zatleras lankėsi jau ne kartą. Prieš kelerius metus čia jis buvo atvykęs kartu su prezidentu Valdu Adamkumi.

V.Zatleras taps septynioliktuoju KU garbės daktaru. Universiteto garbės daktarais jau yra tapę V.Adamkus, Bronislovas Lubys, Vytautas Landsbergis, Alfonsas Žalys ir kt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius