2010 03 25

Kubilius: IAE vadovui Čiukšiui gresia pavojus

Prieš tris mėnesius galutinai uždarytos Ignalinos atominės elektrinės vadovui Osvaldui Čiukšiui gresia pavojus, nes jis aiškinasi, kur dingo jėgainės uždarymui skirti milijardai, pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak jo, atsižvelgus į tai O.Čiukšiui skirta didelė alga.

„Jeigu būtumėte įsiklausę iki galo į ministro (energetikos ministro Arvydo Sekmoko – BNS) žodžius, kai jis atsakė į klausimą, tai būtumėte išgirdę, kad imtis darbo tokioje įmonėje, kur tenka kelti klausimą dėl milijardo litų, neaišku, kur padėtų ir kaip panaudotų, čia yra pavojus. Jis nekalbėjo apie radiaciją, apie kokius nors kitus pavojus“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime pareiškė premjeras.

Pasak A.Kubiliaus, O.Čiukšiui „teks atlikti išsamius tyrimus aiškinantis, kaip buvo panaudoti tokios apimties pinigai“.

Taip jis kalbėjo atsakydamas į „darbiečio“ Kęstučio Daukšio prašymą patikslinti, apie kokias galimas grėsmes naujajam Ignalinos jėgainės vadovui kovo viduryje Seime kalbėjo A.Sekmokas.

Tada A.Sekmokas Seime pareiškė, kad didesnė alga O.Čiukšui mokama ir dėl to, kad jam reikia persikelti su šeima į nesaugią aplinką: „Reikia persikelti su šeima gyventi į Ignaliną, turint rizikos sveikatai ir gyvybei dėl grėsmės šių išeikvojimų.“

Pasak energetikos ministro, O.Čiukšio atlyginimas suderintas su Europos Komisija, nes jis mokamas iš europinių lėšų.

O.Čiukšio darbo užmokestis yra 26 tūkst. litų neatskaičius mokesčių – maždaug dukart didesnis nei pirmtako Viktoro Ševaldino. Kitaip nei šiam, O.Čiukšiui pagal darbo sutartį nenumatyta jokių priedų.

Ignalinos atominės elektrinės vadovas praėjusį šeštadienį generaliniam prokurorui perdavė dokumentų apie viešuosius elektrinės pirkimus, kurie, kaip įtariama, galėjo būti neskaidrūs ir dėl to vilkinami bei branginami jėgainės uždarymo projektai.

Ignalinos AE pagal Lietuvos įsipareigojimus stojimo į ES sutartyje visiškai uždaryta pernai gruodžio 31-ąją. Jai uždaryti Lietuva jau yra gavusi apie 1,3 mlrd. eurų ir dar tikisi gauti apie 1,2 mlrd. eurų. Manoma, kad jėgainės uždarymas truks 25–30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius