Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

Kubilius: Krikščionių frakcija postų Seime neteks

Krikščionių partijos frakcija Seime, pirmadienį paskelbusi pasitraukianti į opoziciją, neturėtų vadovauti ir Seimo komitetams bei komisijoms, įsitikinęs premjeras Andrius Kubilius.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iki šiol jie (Krikščionių partijos nariai – 15min.lt) aiškino, kad jiems jokie postai nesvarbūs. Tegul išsiaiškina tarpusavyje. Šiaip yra parlamentinė tradicija ir praktika, kad įvairiems komitetams ar komisijoms vadovauja valdanti dauguma. Jeigu jie patys nepriims tokių sprendimų, sprendimus pagal Statutą priims patys komitetai ir komisijos“, – antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

15min.lt primena, kad Krikščionių frakcijos seniūnas Aleksandras Sacharukas antradienį pareiškė, jog frakcija neketina atsisakyti vadovaujamų postų nei komisijose, nei komitetuose. Šiuo metu šios frakcijos nariai vadovauja Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijai, Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komitetui ir Atominės energetikos komisijai. Į šiuos postus jie paskirti,  kai buvo valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nariai.

Išbandymas opozicijai

Žurnalistų paklaustas, ar apkalta parlamentarams A.Sacharukui ir Linui Karaliui įvyks, A.Kubilius pabrėžė, kad Seime surinkti parlamentarų parašai, būtini norint pradėti apkaltą, yraišbandymas opozicijoje esančioms frakcijoms.

„Tai, ar įvyks apkalta, priklauso nuo Seimo frakcijų nuostatos. Iki šiol girdėjome pakankamai vieningai ir plačiai išdėstytas panašias pažiūras, t. y. ir politinės kairės, ir dešinės partijos sakė, kad tokio elgesio negalima toleruoti. Pažiūrėsime, ar dabartinei opozicijai galioja tai, apie ką jie kalbėjo iki vakar dienos. Čia dabar yra išbandymas kai kurioms opozicijoje esančioms frakcijoms, kurios iki šiol labai aiškiai deklaravo savo poziciją šiuo klausimu“, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar iš esmės įmanoma apkalta už posėdžių nelankymą, šalies premjeras teigė manąs, kad tai nėra vien tik „posėdžio praleidimo“ klausimas. „Kad Lietuvos Seime reikia drausmės ir tinkamo elgesio, atitinkančio priesaiką, akivaizdu. Čia reikia traktuoti ne vien tik kaip posėdžio praleidimą, bet ir kaip tam tikrą susitarimą, nes akivaizdu, kad vienas praleido posėdžius, kitas turėjo kortelę ir su ja 13 kartų „netyčia“ balsavo. Tokie reiškiniai yra vertintini žymiai griežčiau“, – įsitikinęs ministras pirmininkas.

Jis taip pat akcentavo, kad išlindusios kalbos apie neva iš valdančiosios daugumos pasitraukti ketinančius penkis parlamentarus yra „neaiškia sezonine liga apsirgusių“ Seimo narių „skaičiavimai iš neturėjimo ką veikti“. A.Kubilius patvirtino, kad valdančiosios koalicijos darbas toliau vyksta ir kad dabartinė situacija yra analogiška tai, kuri buvo praėjusių metų rugsėjį, kai skilo Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius