Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 19

Kudirkos Naumiesčio gyventojai skundžiasi dėl suintensyvėjusio sprogmenų naikinimo Kutuzovo poligone

Šakių rajone esančio Kudirkos Naumiesčio gyventojai skundžiasi, kad pastaruoju metu Karaliaučiaus srities Kutuzovo kariniame poligone suintensyvėjo sprogdinimai. Šį poligoną ir Kudirkos Naumiestį skiria vos keli kilometrai.
Dažnai pasitaikančių sprogmenų formos
Dažnai pasitaikančių sprogmenų formos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Sprogmuo

Maždaug mėnesį itin galingi sprogimai griaudėja dėl to, kad rusų kariškiai sprogmenis naikina ne po vieną, o sukrauna jų krūvas. Kartais miestiečiai ne tik išgirsta driokstelėjimą, bet ir išvysta ugnį, rašo „Lietuvos rytas“.

„Sprogimai gąsdina žmones, jie nuolat patiria stresą. Dreba namų sienos, virpa langai, skamba indai sekcijose“, – piktinosi Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Puida.

Paprastai senų sprogmenų naikinimas Rusijos teritorijoje vyksta pavakarę. Rusų kariškiai kartais dirba ir šeštadienį, sekmadienį.

V.Puida prisiminė, kaip kartą jam gulint ant grindų nugriaudėjo sprogimas. Sudrebėjo visas namas, o seniūną pamėtėjo maždaug dešimt centimetrų į šoną.

Surinkę parašus, Kudirkos Naumiesčio gyventojai kreipėsi pagalbos į Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorių Juozą Puodžiukaitį.

„Suprantame, kad kitai valstybei negalime įsakyti, kaip ji turi elgtis. Bet mes prašome sprogmenis bent mažesnėmis porcijomis naikinti“, – aiškino V.Puida.

Šakių valdžia kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją ir Rusijos ambasadą, tačiau atsakymo nesulaukė. Praėjusią savaitę šakiškiai Lietuvos diplomatams savo prašymą pakartojo.

Miesto gyventojams nerimą kelia ir poligone pavasariais poligone deginama pernykštė žolė. Šakių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovai pernai kreipėsi į kaimynus prašydami nedeginti žolės, bet gavo atsakymą, kad Rusijoje to daryti nedraudžiama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius