Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 01

Kulautuvos tvenkinyje – gulbių drama

Gyvūnų globėjų asociacijos specialistai ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai šeštadienį skubėjo į Kauno rajoną, Kulautuvą.
Spėjama, kad Kulautuvos tvenkinyje gulbino lavoną į valą įsipainiojusi patelė paskui save tampė porą dienų.
Spėjama, kad Kulautuvos tvenkinyje gulbino lavoną į valą įsipainiojusi patelė paskui save tampė porą dienų. / Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr.

Vaizdingoje vietovėje esančiame tvenkinyje jiems teko vaduoti dvi į valą įsipainiojusias gulbes. Vienai jų padėti gelbėtojai nebegalėjo – spėjama, kad gulbinas pasismaugė žvejų paliktu valu. Į tą patį valą koja įsipainiojusi antroji gulbė patino lavoną su savimi po tvenkinį tampė porą dienų, kol keistai atrodančią paukščių porą pastebėjo praeiviai ir iškvietė gyvūnų gelbėtojus.

Gyvūnų globėjų asociacijos žiniomis, Kulautuvos tvenkinyje pastaruoju metu buvo įsikūrusios kelios gulbių šeimos, iš viso apie 15 gulbių.„Mums paskambino vietinis gyventojas, kuris prie tvenkinio vedžiojo šunį. Vyras pasakojo, kad vandenyje yra gulbė, paskui save velkanti kitos gulbės lavoną. Atvykę pamatėme, kad taip ir yra, tačiau pasiekti paukščių savo jėgomis negalėjome, todėl išsikvietėme ugniagesius-gelbėtojus“, – pasakojo Gyvūnų globėjų asociacijos vadovas Vytautas Gustaitis.

Šeštadienio popietę Kauno rajone pūtė gūsingas vėjas, todėl gelbėtojai tvenkinio viduryje plaukiojusią gulbių porelę pasiekė tik motorizuota gumine valtimi. Po beveik pusantros valandos užmestu valu pagavę baikščią gulbę, ugniagesiai gelbėtojai ją ir nugaišusį gulbiną parplukdė į krantą, kur jų laukė gyvūnų globėjai.

„Spėjame, kad pirmiausia į žvejų paliktą valą įsipainiojo gulbinas. Bandydamas ištrūkti jis pasismaugė – valas buvo apsivijęs paukščio kaklą. Paskui jį atsekusi gulbė patelė į valą įsipainiojo koja. Kai ugniagesiai ją atnešė mums, paukščio koja buvo stipriai ištinusi. Kol pasveiks gulbė gyvens mūsų būstinėje“, – sakė V.Gustaitis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius