-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 18

Kultūros ir pramogų rūmuose „Girstutis“ Kaune treniruosis ir vandensvydininkai, ir penkiakovininkai

Šį penktadienį bus atplėšti kultūros ir sporto rūmų „Girstutis“ pramoginės dalies valdymo ir naudojimo koncesijos konkurso dalyvių vokai su komerciniais pasiūlymais. Rūmų baigiamieji rekonstrukcijos darbai numatyti spalio mėnesį. Olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė yra gavusi leidimą nemokamai naudotis būsimuoju „Girstučio“ baseinu.
Rekonstruojamas pastatas
Rekonstruojamas pastatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pramogų zona – ir neįgaliesiems

Kompleksas be kultūrinės dalies bus padalintas į sporto ir pramogų zonas. Pastarojoje greta 25 m apšilimo baseino bus įrengtas dar vienas baseinas pramogautojams, nusileidimo į vandenį takelis ir 4 masažo vonios, veiks pirtys, treniruoklių salė, masažų kabinetai ir kavinė. Vandens pramogų mėgėjai, atėję į šią zoną, galės persirengti atskirose kabinose, naudotis dušais.

Projektuotojai pasirūpino ir neįgaliųjų poreikiais. Iš „Girstučio„ rūmų kultūrinės dalies specialiu keltuvu jie galės nusileisti į pramoginę rūmų dalį. Specialūs įrenginiai bus įrengti ir pramoginiuose baseinuose, kad neįgaliesiems būtų patogu įlipti į vandenį. Projektuotojai taip pat svarsto, kokius įrenginius sumontuoti, kad negalią turintys žmonės galėtų užkilti į nusileidimo takelio viršų ir vandens srove leisdamiesi į baseiną galėtų pasimėgauti visomis čia siūlomomis vandens pramogomis.

„Praėjusią savaitę dar viena kauniečių grupė turėjo progą pamatyti baigiamą rekonstruoti „Girstučio“ baseiną ir pramogų zoną. Šiuo metu jau sudėti stiklo paketai pastato išorėje ir viduje. Tiek lauko, tiek vidaus sienos jau nudažytos, baseino grindis šildanti sistema įrengta, pagalbinių patalpų, persirengimo kambarių, dušinių sienos išklotos plytelėmis„, – apie atliktus darbus pasakojo Kauno mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

Lėtai, bet į priekį

Pasak mero patarėjo, šią savaitę planuojama išasfaltuoti automobilių stovėjimo aikštelę, aplink pastatą sudėti trinkeles, įrengti apšvietimą, apželdinti prie įėjimo įrengtą klombą.

Baigę daug dulkių patalpų viduje keliančius darbus, statybininkai pradės plytelėmis kloti baseiną ir grindis. Iš Vokietijos atgabentos plytelės skirtos specialiai baseinams ir yra neslidžios, todėl pramogaujantys žmonės bus saugūs.

„Dar teks išbandyti baseinus. Į visus bus prileista vandens ir patikrinta, ar jie visiškai hermetiški. Labiausiai džiugina tai, kad visi darbai vyksta pagal planą“, – tvirtino mero patarėjas Z. Abramavičius.

Finansavimas vandensvydžio įrangai

Pasak Z. Abramavičiaus, Vyriausybė „Girstučio“ rūmams yra numačiusi papildomą 500 tūkst. Lt finansavimą.

Už šias lėšas planuojama įsigyti tarptautinius sporto standartus atitinkančią įrangą, reikalingą aukšto lygio sporto varžyboms rengti. Dalį sumos planuojama panaudoti perkant vandensvydžio įrangą, kuri bus montuojama pagrindiniame baseine.

Treniruosis ir penkiakovininkai

Iki šių metų pabaigos Kaune duris atvers moderniausias Lietuvoje 50 m ilgio, 8 takelių baseinas, o jame galės treniruotis ne tik plaukikai bei vandensvydininkai, tačiau ir šiuolaikinės penkiakovės atstovai. Šiuo metu rengiamas techninis projektas patalpai, kurioje planuojama įrengti šaudymui ir fechtavimuisi pritaikytą salę.

„Greta šios salės bus įrengti sportininkams skirti dušai, persirengimo kambariai, patalpos sportinei įrangai susidėti. Kad sportininkams netrukdytų chloruoto vandens kvapas, šiose patalpose bus sumontuota speciali ventiliacija“, – kalbėjo mero patarėjas Z. Abramavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius