Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Kultūros ministerija siūlo steigti iš biudžeto išlaikomą Menų tarybą

Kultūros ministerija (KM), siekdama atskirti kultūros politikos formavimo ir jos įgyvendinimo funkcijas, nuo kitų metų siūlo steigti biudžetinę įstaigą prie ministerijos – Lietuvos menų tarybą.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministerijos specialistai parengė jos steigimą numatantį įstatymo projektą, kurio aptarimas su visuomene numatomas po savaitės.

Projekte nurodoma, kad valstybės įstaiga Menų taryba dalyvautų formuojant valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse ir pagal kompetenciją ją įgyvendintų.

Ji administruotų valstybės biudžeto lėšas įskaitant Europos Sąjungos (ES) ir kitos finansinės paramos lėšas, skirtas kultūrai ir menams remti, bei teiktų pasiūlymus kultūros ministrui dėl valstybės biudžeto lėšų administravimo tobulinimo.

Taryba taip pat skirtų valstybės stipendijas kultūros ir meno kūrėjams, teiktų išvadas dėl kandidatų Kultūros ministerijos įsteigtoms premijoms gauti, inicijuotų, dalyvautų rengiant ir įgyvendinant ES ir kitas finansinės paramos programas, inicijuotų ir finansuotų kultūros ir menų srities tyrimus, analizes.

Menų tarybai taip pat būtų pavesta vertinti valstybės biudžeto ar kitomis lėšomis finansuotų projektų rezultatus, kaupti ir viešinti su projektų įgyvendinimu susijusią informaciją, teikti ministrui siūlymus ir ekspertinę nuomonę kultūros ir meno politikos įgyvendinimo klausimais.

Šią valstybės įstaigą, kaip numatyta įstatymo projekte, sudarytų Kultūros ir meno taryba, administracija ir ekspertų komisijos. Jai vadovautų direktorius – Kultūros ir meno tarybos pirmininkas, kuris būtų skiriamas ketveriems metams.

Menų tarybą numatoma steigti nuo 2012-ųjų sausio.

Anot KM pranešimo, esama patirtis, kai prie Kultūros ministerijos veikia ekspertų komisijos ir tarybos, dalyvaujančios kultūros politikos formavimo procese bei teikiančios išvadas kultūros projektų finansavimo klausimais, sudaro tinkamas prielaidas sklandžiai pereiti prie naujo kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo modelio.

„Priėmus projektą, Kultūros ministerija efektyviau formuos valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse, organizuos, koordinuos ir kontroliuos jos įgyvendinimą“, – teigia ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius