-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 07

Kultūros ministerijoje – Klaipėdos senamiesčio bėdos

Senamiesčio ir istorinės Klaipėdos dalies nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialiųjų planų projektai antradienį bus svarstomi Kultūros ministerijoje.
„Senamiesčio paštas“ pradėjo veikti pernai kovą.
Klaipėdos senamiesčio kultūros paveldas bus svarstomas Kultūros ministerijoje. / G.Kubiliūtės nuotr.

Antradienį 13.30 val. LR Kultūros ministerijoje rengiamas pasitarimas dėl Klaipėdos senamiesčio ir Klaipėdos miesto istorinės dalies nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialiųjų planų projektų.

Projektų sprendinius pristatys specialiųjų planų iniciatoriai bei rengėjai – Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalininio ir VĮ „Lietuvos paminklai“ specialistai. Svarstyme pakviesti dalyvauti suinteresuotų valstybės institucijų, Klaipėdos miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos atstovai (LASKAO).

Priminsime, jog projektai  uostamiestyje sulaukė kritiškų vertinimų. Juos svarstę Klaipėdos miesto tarybos nariai, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertai  neigiamai vertino dokumentų nekonkretumą, senamiesčio vizualinės apsaugos zonų išplėtimą, neaiškų reglamentavimą, paliekantį daug laisvių kontroliuojančioms žinyboms piktnaudžiauti savo padėtimi ir taip riboti bet kokius fizinių ar juridinių asmenų statybos ar rekonstrukcijos planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius