Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Kultūros ministras A.Gelūnas: kauniečiai nenori dar vienų Valdovų rūmų (nuotraukos)

Trečiadienį Kaune pirmą kartą su oficialiu vizitu lankęsis Kultūros ministras Arūnas Gelūnas domėjosi laikinosios sostinės kultūros problemomis.
Kultūros ministras A.Gelūnas
Kultūros ministras A.Gelūnas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Savivaldybėje su atostogaujantį Kauno merą Andrių Kupčinską pavaduojančiu vicemeru Algimantu Kurlavičiumi susitikęs ministras neslėpė iš kauniečių sulaukęs ne vieno skundo dėl neva netinkamai atstatomos Kauno pilies. Tačiau pabrėžė, jog ministerija neketina imtis drastiškų priemonių – stabdyti statybų ar griauti jau rekonstruotos pilies dalies, nes yra įsitikinęs, jog „kauniečiai nenori dar vienų Valdovų rūmų“.

„Pats asmeniškai kalbėjau su draugijos, kuriai nepatinka dabartinis pilies atstatymas, nariais. Tada jų paklausiau: ar norite, kad Kaune būtų statomi dar vieni valdovų rūmai? Atsakymas buvo – ne. Todėl dabar, kai dalis darbų atlikta, kiti sparčiai juda į priekį, būtų neracionalu ir nelogišką kažką keisti ar griauti. Tačiau suprantu ir dalies visuomenės norą romantizuoti praeitį“, – savo poziciją pilies atsakymo klausimu išsakė ministras A.Gelūnas.

Naujasis Kultūros ministras Kaune lankė valstybinius teatrus – Kauno dramos, lėlių ir muzikinį, Kauno valstybinę filharmoniją, M.K.Čiurlionio dailės muziejų, LR Istorinę prezidentūrą ir Lietuvos aviacijos muziejų.

„Kaune turime du prioritetus: dramos teatro ir Čiurlionio muziejaus remontus. Suprantame, kaip svarbu kuo skubiau baigti šiuos darbus. Apie tai kalbamės ir su Vyriausybe. Šiems dviems objektams sieksime skirti maksimalius asignavimus“, – tikino Kaune lankęsis Kultūros ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius