Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 12

Kultūros ministras R.Vilkaitis: nepadidinus finansavimo, kultūrinei veiklai liktų nuliai

Vyriausybei nepadidinus kitiems metams siūlomo finansavimo Kultūros ministerijai, ši būtų pajėgi išlaikyti tik biudžetines organizacijas, teigia kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.
Remigijus Vilkaitis
R.Vilkaitis / 15min.lt/Irmanto Gelūnos nuotr.

Šių metų liepą Kultūros ministerijos biudžetas sumažintas daugiau kaip 26 mln. litų - nuo 276 iki 250 mln. Ateinančiais metais visų ministerijų biudžetus neva ketinama sumažinti 55 proc., o kultūrai tektų mažiau nei 100 mln. litų, skelbia naujienų portalas lrt.lt.

Kadangi ministerija privalo pirmiausia finansuoti biudžetines organizacijas, nevyriausybinėms struktūroms ir jų projektams lėšų gali nelikti. Tai reiškia, kad neliks paramos knygų leidybai, festivaliams, teatrų pastatymams, parodoms ir visiems kitiems meno projektams.

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis interviu Lietuvos radijui pripažino, kad su Finansų ministerijos kitiems metams siūlomomis lėšomis kultūrinės veiklos vykdyti būtų neįmanoma.

"Negaliu įvardinti, ką turėsime kitais metais. Vis dėlto tikiuosi, kad nebus taip, kaip buvo pirmame Finansų ministerijos pasiūlyme, kur veiklai mums buvo likę praktiškai visiški nuliai. Mes galėjome prognozuoti tik savo biudžetinių įstaigų išlaikymą ir atlyginimus jų darbuotojams, įskaitant mokesčius. Pateikėme savo pasiūlymus, dabar - derybų stadija", - teigė R.Vilkaitis.

Anot jo, Kultūros ministerijai numatomos lėšos turėtų padidėti mažiausiai 40 mln. litų.

"Jei tuos pinigus gautume, tuomet galėtume vykdyti viską, taupydami, galbūt šiek tiek mažindami apimtis. Bet pas mus viskas vyktų: stipendijų mokėjimas, premijavimas, rėmimas pagal veiklos sritis. Sumažintu biudžetu, bet ir knygų leidyba, ir kinas funkcionuotų", - kalbėjo ministras.

R. Vilkaitis teigė esąs tikras, jog papildomų lėšų bus rasta, tačiau sakė nesitikintis, kad ministerija gaus visą prašomą sumą.

"Žmonės supranta, taigi bus duota daugiau, nebus nuliai. Tačiau mano patirtis leidžia teigti, kad nebus tų visų 40 mln.", - kalbėjo jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius