-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 09

Kultūros ministras R.Vilkaitis atmetė A.Valinsko siūlymą atsistatydinti

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkui Arūnui Valinskui nepavyko susitarti su jų deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu, kad šis pasitrauktų iš posto.
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Ministras atsisakė atvykti pasiaiškinti Seimo TPP frakcijai ir patikino iš posto nesitrauksiantis. A.Valinskas teigia, kad ministro atšaukimo klausimas lieka atviras, pranešė LNK Žinios.

„Jo nusistatymas pakankamai aiškus, ir manęs jis nenustebino. Aš manau, kad šioje vietoje frakcija pirmiausia apsvarstys darbo trūkumus, o po to ir paties ministro sprendimą. Bet galiu pasakyti, kad šį savaitgalį ministro kūnas nebus išnešamas“, – penktadienį LNK sakė A.Valinskas.

TPP lyderis neatmetė galimybės, kad jų deleguoto ministro klausimas gali būti atidėtas, kol paaiškės, kaip baigsis opozicijos inicijuojama interpeliacija susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui.

A.Valinskas teigia negalįs iš R.Vilkaičio gauti atsakymų į partijai rūpimus klausimus.

„Visų pirma yra tam tikrų skaidrumo klausimų, kurių aš nenoriu dabar viešinti, ir mes negauname į juos jokių atsakymų nei iš vieno, nei iš kito. Aš nenoriu pateikti abejonių ar kaltinimų, aš tik noriu, kad mes atsakydami už tą sritį, kuri pagal koaliciją mums priklauso, jaustumėmės visiškai ramūs“, – kalbėjo TPP pirmininkas.

Ministras R.Vilkaitis situacijos nekomentuoja.

A.Valinskas teigia, kad naujų kandidatų į kultūros ministro postą kol kas neieško ir tvirtina, kad pats šios kėdės nesiekia.

TPP planavo šią savaitę rengti partijos tarybos posėdį ir svarstyti galimybę pareikšti nepasitikėjimą jos deleguotu kultūros ministru.

Premjeras Andrius Kubilius šią savaitę žurnalistams sakė neturintis didesnių priekaištų kultūros ministrui, tačiau, jeigu jo atstatydinimo klausimą keltų koalicijos partneriai, be abejo, jis būtų svarstomas.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą TPP priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius