Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

Kultūros ministras Šarūnas Birutis: „Negalime tapatinti rusų tautos ir meno su Rusijos valdžia“

Kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis teigia, kad menas ir politika negali eiti kartu, todėl palaiko Jono Vaitkaus vadovaujamo Lietuvos rusų dramos teatro spendimą nevykti į teatro festivalį Sankt Peterburge.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Festivalio vadovas labai aiškiai politizuoja situaciją, palaikydamas Rusijos prezidento veiksmus Ukrainoje. Tuomet pats festivalis tampa palaikančiu šiuos veiksmus. Teatras pasielgė absoliučiai teisingai, neremdamas vienos pusės“, — radijui „Laisvoji banga“ sakė Š.Birutis.

Tuo tarpu Rusijos ambasados sprendimas atšaukti tolesnes teatro gastroles į Smolenską, pasak ministro, grynai politinis.

„Atsakas visiškai nepasvertas. Galiu apgailestauti, kad Rusijos ambasada taip primityviai reagavo. Matyt, tokie nurodymai buvo duodami iš Kremliaus“, – vakarykščiams J.Vaitkaus svarstymams dėl Rusijos valdžios įtakos šiam atsakui pritarė Kultūros ministras.

Š.Birutis teigė, kad apskritai ignoruoti rusų tautą ir jos kultūrą yra didžiulė klaida. Už tai pasisakančių politikų veiksmus jis vadina „pigiu populizmu“.

Lietuvos rusai, labiau negu su Rusija, save tapatina su Lietuva, arba miestu, kuriame gyvena, – sako ministras.

„Negalime tapatinti rusų tautos su Kremliumi ir jo vykdoma politika. Turime gerbti kiekvieną naciją, jos kalbą, papročius“, – paklaustas, ar rusų tautybės Lietuvos piliečiai, konfliktinės situacijos atveju, galėtų kelti mums kokią nors grėsmę, sakė ministras.

Jo teigimu, tyrimuose, analizuojančiuose Lietuvos rusų etninės grupės bruožus, pastebima, kad jie laiko save vietiniais.

„Lietuvos rusai, labiau negu su Rusija, save tapatina su Lietuva, arba miestu, kuriame gyvena. Tai išskiria mus iš kitų Baltijos šalių“,— kalbėjo Š. Birutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius