Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Kultūros ministras - už atvirą Tuskulėnų rimties parką

Tuskulėnų rimties parkas visuomenei turi būti atviras nuolat, nes tokia yra parko esmė, teigia kultūros ministras Arūnas Gelūnas.
Arūnas Gelūnas
Arūnas Gelūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mano pozicija yra tokia, kad laikyti parką uždarytą, be abejo, netikslinga. Parkas, jau vien pagal savo apibrėžtį, turi būti atviras visuomenei. Vienaprasmiškai“, – „Vilniaus dienai“ teigė A.Gelūnas.

Leidinys neseniai rašė, kad 25 mln. litų kainavusio Tuskulėnų rimties parko statinius nuo gyventojų saugo spynos. Norint apžiūrėti parko teritorijoje esantį kolumbariumą, kuriame ilsisi genocido aukų palaikai, ar Tuskulėnų dvaro rūmus, dėl apsilankymo reikia tartis iš anksto, nors anksčiau žadėta, kad parkas visuomenei bus atviras nuolat.

Vis dėlto, pasak kultūros ministro, ministerija į šią problemą nėra atkreipusi dėmesio.

„Mes turime kalną problemų su kalnu (Gedimino – red. past.), Valdovų rūmais, teatrais, konkursais. Bet reikės pasidomėti ir Tuskulėnais“, – žadėjo ministras.

Tuskulėnų rimties parką kūrusių ir jame šeimininkaujančių institucijų atstovai teigia, kad nėra prasmės parką atvirą laikyti nuolat, nes visuomenės susidomėjimas juo itin menkas.

Tuskulėnų dvaro teritorija Vilniuje – tai XX amžiaus vidurio tragedijos vieta, kurioje 1944–1947 metais buvo slapta užkasami sovietų vidaus kalėjimo rūsiuose kalintų ir vėliau nužudytų asmenų palaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius